Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης έβαλε πάλι τη φανέλα του ΔΝΤ

Κύκλοι του Μαξίμου επιτίθενται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη συνέντευξη του τελευταίου στο Bloomberg

" Η νέα εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στο Bloomberg δεν συνοδεύθηκε από αλλαγή στάσης. Και πάλι φόρεσε τη φανέλα του ΔΝΤ, ενώ συνέχισε να παραδίδει μαθήματα πολιτικού καιροσκοπισμού και κυνισμού" σημειώνουν από το Μαξίμου για τις νέες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ στο οικονομικό μέσο. Όπως αναφέρουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης "βλέπει το καταστροφολογικό του αφήγημα να καταρρέει και επιβεβαιώνει καθημερινά το στρατηγικό του αδιέξοδο, πλέον και στο διεθνές ακροατήριο"

Συγκεκριμένα στην κυβέρνηση τονίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει και πάλι στην Αθήνα την ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, "αποκρύπτοντας ότι αυτή οφείλεται στην από το Δεκέμβριο του 2015 διατυπωμένη επιμονή του ΔΝΤ σε παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ.". Όπως άλλωστε σχολιάζουν επί του συγκεκριμένου, δηλαδή των εργασιακών, που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είπε λέξη τονίζοντας πως "έχει επανειλημμένα ταυτιστεί με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ και του ΣΕΒ, που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο".

Στην κυβέρνηση στάθηκαν σε δήλωση του κ. Μητσοτάκη που ανέφερε πως "δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να προσπαθεί να πάρει την εξουσία" σχολιάζοντας πως "μοναδικό κίνητρο της πολιτικής του ύπαρξης είναι η νομή δηλαδή, της εξουσίας και την παλινόρθωση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή".

Επιπλέον, στο Μαξίμου επιμένουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης "συνεχίζει να εύχεται την καταστροφή της χώρας για να γίνει πρωθυπουργός", ενώ ισχυρίζονται πως ο ηγέτης της κεντροδεξιάς παράταξης δεσμεύεται πως "είναι έτοιμος να προχωρήσει και πέρα από αυτά που ζητούν οι δανειστές, δηλαδή να κάνει απολύσεις, να συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «λίπος στο Δημόσιο".

Κλείνοντας, στο Μαξίμου θέτουν τη διαχωριστική γραμμή με τον κ. Μητσοτάκη ως εξης: "Αυτός με την ελίτ. Η κυβέρνηση με την κοινωνική πλειοψηφία".

ΝΔ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει μάχες

Απαντώντας σε κυβερνητικές πηγές η ΝΔ σημειώνει πως το Μέγαρο Μαξίμου χρειάστηκε 12 ώρες να απαντήσει στη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Bloomberg.

«Φαίνεται πως δυσκολεύεται να κατανοήσει το ότι ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται στο εξωτερικό τα εθνικά μας θέματα, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη μάχη για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα δώσουν δημοσιονομικό χώρο και ανάσες στην οικονομία. Μάχες που η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει. Μόνο που, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, αλλά ευτυχώς για την Ελλάδα, οι πολίτες έχουν καταλάβει τι σημαίνει η κυβέρνησή του», τονίζει η Πειραιώς και προσθέτει:

«Και κάτι τελευταίο. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης σε αυτήν τη χώρα, που να πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι με την κοινωνική πλειοψηφία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: