Μαξίμου: Πάει και το τελευταίο φύλλο συκής του Μητσοτάκη

Meeting of the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras with the leader of the To Potami Party Stavros Theodorakis, in Athens, on June 24, 2016 /            ,  ,  24 , 2016
Meeting of the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras with the leader of the To Potami Party Stavros Theodorakis, in Athens, on June 24, 2016 / , , 24 , 2016 SOOC

Μετά και την τυπική έγκριση από τον ΕΜΣ των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τώρα το μόνο που έμεινε στη ΝΔ, η οποία καταψήφισε το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής στους ακραίους των δανειστών

"Η απόφαση του ESM εξανεμίζει και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη", υποστηρίζει σε ανακοίνωση του το Μαξίμου.

"Σε αντίθεση με τις προσδοκίες αλλά και την ακατάσχετη καταστροφολογία τους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ενέκρινε σήμερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία θα μειώσουν το δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2060.

1) Ανταλλαγή ομολόγων

2) Swaps Επιτοκίων

3) Προσαρμογή χρηματοδότησης", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προ ενός μηνός αρνήθηκε τη στήριξη σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με την εφάπαξ 13η σύνταξη, μετά τις αντιδράσεις από τους πλέον ακραίους κύκλους των δανειστών, αν και αρχικά είχε δηλώσει επισήμως πως θα την ψηφίσει, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Κατέρρευσε το έωλο επιχείρημά του πως η «μονομερής ενέργεια» της κυβέρνησης θα θέσει σε κίνδυνο την ελάφρυνση του χρέους, την οποία βέβαια νωρίτερα χλεύαζε ως ήσσονος σημασίας", συνεχίζει η ανακοίνωση, καταλήγοντας:

"Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο άβολες διαπιστώσεις. Και η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκε από την κυβέρνηση και η απομείωση του χρέους προχωρά κανονικά. Αυτό που έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής που πρόθυμα κατέθεσε."

Το θράσος και η υποκρισία της Κυβέρνησης συνεχίζονται

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το θράσος και η υποκρισία της Κυβέρνησης συνεχίζονται.

Για να "ξεπαγώσουν" σήμερα τα μέτρα για το χρέος από τον E.S.M., ο αφοσιωμένος στο Μνημόνιο Υπουργός κ. Τσακαλώτος, απέστειλε μια εξευτελιστική επιστολή συγγνώμης, ότι δεν θα ξαναδώσει κανένα εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας, συμφωνώντας για πολλά χρόνια σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν.

Πόσες φορές ακόμη θα βγάλουν ανακοινώσεις πανηγυρισμών για τη συνεχή λιτότητα χωρίς αντίκρισμα, που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό;».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτά είναι τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

ADVERTISING

SHARE: