Μαξίμου: Ποτέ δεν είχαμε Γερμανούς συμβούλους

“Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners”, αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

"Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

"Η εν λόγω εταιρεία πράγματι "χτύπησε" την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η "αξιοπιστία" των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς", σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η εταιρεία είναι από τις σημαντικότερες γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιείται και διεθνώς. Η επαφή με τους Γερμανούς είχε γίνει μέσω ανθρώπου που ανήκε στον στενό κύκλο του Πρωθυπουργού και γνώριζε την εταιρεία, λέει πηγή της επιχείρησης στα "ΝΕΑ", σε αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, οι Γερμανοί μάνατζερ έκαναν συγκεκριμένη πρόταση: να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο ως όχημα για την προσέλκυση επενδύσεων. Όμως η πρόταση δεν έφτασε ποτέ στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα.

Αντ' αυτού, σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει στα "ΝΕΑ" πηγή της γερμανικής εταιρείας συμβούλων, αποφασίστηκε το δημοψήφισμα. Ή άλλο νόμισμα ή ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων ήταν η πρόταση των δύο κορυφαίων μάνατζερ της εταιρείας Goetzpartners που ασχολούνταν τους κρίσιμους μήνες μέχρι τον Ιούλιο αποκλειστικά με την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση παραδέχεται πως υπήρξε πρόταση για συνεργασία, ωστόσο απορρίφθηκε.

ADVERTISING

SHARE: