Μανωλάκου: Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Μανωλάκου: Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη
Η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου eurokinissi

Αιχμές απ' τη βουλευτή του ΚΚΕ κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για καθυστερήσεις σχετικά με τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του κόμματός της προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για τα μέτρα ασφαλείας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. “Έχουμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση μία φορά, αλλά δεν έχει συζητηθεί. Είναι τρίτη φορά και πάει για την τέταρτη, με την υπουργό Εργασίας να επικαλείται φόρτο εργασίας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως ένας εργαζόμενος πέθανε λόγω των ελλιπών μέτρων ασφαλείας και, την ίδια στιγμή, 250 εργαζόμενοι εκτέθηκαν σε κίνδυνο γιατί δούλευαν σε πλοίο με αμίαντο, με την έκθεση στο συγκεκριμένο ορυκτό να προκαλεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

Τόνισε, στη συνέχεια, ότι “στις 15 Ιανουαρίου το συνδικάτο προσέφυγε στον εισαγγελέα, πήραν δείγματα στο Δημόκριτο και ήταν θετικά ότι υπήρχε αμίαντος, και διατάχθηκε διακοπή των εργασιών, (…) όμως 24 ώρες μετά δόθηκε εντολή από το υπουργείο Εργασίας να συνεχιστούν οι εργασίες”.

Εν κατακλείδι, η κ. Μανωλάκου “εξαπέλυσε τα πυρά” της κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι “εκθέτουν για τα κέρδη του καπιταλιστή τους εργαζόμενους σε επώδυνο θάνατο. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία σημασία; Αυτή η κυβέρνηση μας έλεγε ότι εξανθρωπίζονται οι αγορές, αλλά νέος στυλοβάτης του αστικού πολιτικού συστήματος είναι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα