Μαριάς: Το συλλαλητήριο της Κυριακής υπερβαίνει τις διεργασίες στη ΝΔ

Μαριάς: Το συλλαλητήριο της Κυριακής υπερβαίνει τις διεργασίες στη ΝΔ
ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ(ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI eurokinissi

Τα κόμματα δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τις διεργασίες που γίνονται

“Υπάρχει πράγματι ένα παιχνίδι στο χώρο της δεξιάς αλλά, αυτά που συμβαίνουν σε σχέση με το Σκοπιανό και η τεράστια συγκέντρωση που υπήρχε στη Θεσσαλονίκη, πιστεύω ότι υπερβαίνει τις διεργασίες για τη δεξιά και όποιοι νομίζουν ότι αυτή η συγκέντρωση ήταν ένα εσωκομματικό παιχνίδι της δεξιάς, που κατάφερε να συγκεντρώσει 400.000 με 500.000 κόσμο, νομίζω ότι τους υπερεκτιμά” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του κινήματος “Ελλάδα, ο άλλος δρόμος”, Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς πρόσθεσε ότι “υπάρχουν άλλες διεργασίες στην κοινωνία, πιστεύω ότι όπως το 2011 ήταν αδύνατο να συλλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπόλοιποι τις διεργασίες που γίνονταν στις πλατείες, κάτι αντίστοιχο με άλλο θέμα, άλλο κοινό και άλλα χαρακτηριστικά, έγινε στο Σκοπιανό”.

Εν συνεχεία, ο κ. Μαριάς υπογράμμισε ότι στη συγκέντρωση “υπήρχε ένα κλίμα αγανάκτησης στον κόσμο, λόγω της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού”, ενώ διευκρίνισε πως το μπλοκ της Χρυσής Αυγής είχε 5,000 με 6,000 και το κάλεσμα δεν το έκανε η Χρυσή Αυγή, ούτε ο κόσμος πήγε λόγω της Χρυσής Αυγής, αλλά την εκδήλωση την οργάνωσαν οι παμμακεδονικές οργανώσεις, από κοινού με πολλούς τοπικούς συλλόγους.

Σημείωσε ότι “ένα μέρος αυτών των ανθρώπων το είχα ξαναδεί και στη συγκέντρωση που κάναμε με τον Μ. Θεοδωράκη στην Αθήνα, 31 Μαΐου στα Προπύλαια το 2011 και εν συνεχεία μια αντίστοιχη εκδήλωση που κάναμε 11 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Επομένως αυτός ο κόσμος που κατέβηκε, το κυρίαρχο στοιχείο που είχε ήταν μια πατριωτική αντίληψη που έχει γύρω από τα ζητήματα για το Σκοπιανό, μια αίσθηση αγανάκτησης, σε συνδυασμό με μια διαφαινόμενη ταπείνωση έναντι των Σκοπίων στους χειρισμούς. (…) Είναι τεράστιο λάθος να το αποδίδουμε όλο αυτό το κράμα στη Χρυσή Αυγή”.

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής εξέφρασε την άποψη πως “το ότι έρχεται η Χρυσή Αυγή, δεν μπορεί να αλλάξει τη φύση μιας μεγάλης συγκέντρωσης”, ενώ διευκρίνισε πως δεν υποστηρίζει κανέναν από τους ομιλητές και πως συμφωνεί με το ψήφισμα που έγινε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, “η δική μου συμμετοχή και πολλών άλλων ήταν αυτοτελής και βεβαίως δεν μπορεί να ταυτιστεί με καμία αντίληψη και καμία δράση της Χρυσής Αυγής. (…) Οι διοργανωτές, δεν ξέρω αν το είχαν οργανώσει έτσι ή έγινε κατά λάθος, είχαν μπλοκάρει το μεγάλο χώρο φέρνοντας τον κόσμο νωρίτερα μπροστά στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, με αποτέλεσμα η Χρυσή Αυγή να είναι πίσω και να μην μπορεί να πάει μπροστά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα