Μαξίμου: Άμεσα η εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών

Μαξίμου: Άμεσα η εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών

Η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης για το προσφυγικό υπό τον Αλ. Τσίπρα. Εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για τη διοικητική και επιχειρησιακή προετοιμασία

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το προσφυγικό, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της σύσκεψης, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ήταν η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας, ενώ εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για τη διοικητική και επιχειρησιακή προετοιμασία.

Η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει σήμερα το δικό της σχέδιο εφαρμογής και θα ζητήσει τη συνδρομή της Επιτροπής και των κρατών-μελών για την άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση της συμφωνίας.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο γ.γ. του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννη Ταφύλλης, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα