Μαξίμου: Δεν έχει έρθει κανένα κείμενο από τους θεσμούς στην Αθήνα

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Διαψεύδει το Μαξίμου ότι η Αθήνα έχει στα χέρια της το σχέδιο συμφωνίας. Στις 9 το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει η συνάντηση στις Βρυξέλλες

Δεν έχει έρθει έρθει κανένα κείμενο από τους θεσμούς στην Αθήνα, ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμα γύρω στις 9 η ώρα Ελλάδας ίσως και νωρίτερα θα γίνει η συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, στη συνάντηση θα συμμετέχουν και οι κ.κ. Νίκος Παππάς, Ε. Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Πηγές της Ευρωζώνης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς επίσης εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα είναι παρόντες στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να αυξήσει την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό και είναι πιθανόν να καλέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί τη νέα πρόταση των πιστωτών της για να έχει πρόσβαση σε νέα οικονομική βοήθεια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα στη Φρανκφούρτη και αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης και να υποστηρίξει έναν σταθερό ρυθμό ποσοτικής χαλάρωσης. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα συζητήσουν λίγο μόνο για την Ελλάδα, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων να γίνει στις Βρυξέλλες.

Ο αποπληθωρισμός έχει τερματισθεί, εν μέρει λόγω της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου, και μάλιστα η αύξηση των τιμών στην Ευρωζώνη τον Μάιο ήταν υψηλότερη από την πρόβλεψη (σ.σ.: 0,3% έναντι πρόβλεψης 0,2%), υποδηλώνοντας ότι ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός, που αποτελεί βάρος για την οικονομία και πηγή ανησυχίας για την ΕΚΤ, πλησιάζει στο τέλος.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναμένεται να υποστηρίξει ότι η αύξηση του πληθωρισμού προς τον στόχο της ΕΚΤ, που είναι λίγο κάτω από το 2%, εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος αγορών ομολόγων, έως τον Σεπτέμβριο του 2016 τουλάχιστον, και θα απορρίψει για τον λόγο αυτό κάθε σκέψη για μία μείωση ή πρόωρο τερματισμό του προγράμματος αυτού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαπραγμάτευση ώρα μηδέν. Προς έκτακτο Eurogroup Παρασκευή ή Δευτέρα. Συμφωνία ζητά η οικονομία και η κοινωνία

Handelsblatt: H τελευταία αναμέτρηση για τη διάσωση της Ελλάδας. Ο Τσίπρας εκπλήσσει τους πιστωτές με ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων

ADVERTISING

SHARE: