Μαξίμου: Έτοιμοι για αντιπροτάσεις. Στις Βρυξέλλες το Σάββατο εκπρόσωποι του Αλ. Τσίπρα

Μαξίμου: Έτοιμοι για αντιπροτάσεις. Στις Βρυξέλλες το Σάββατο εκπρόσωποι του Αλ. Τσίπρα
Meeting between the greek Prime Minister, Alexis Tsipras and the vice President of the European Commission Jyrki Katainen, in Athens, on Apr. 24, 2015 / , , , , 24 , 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι. Επειγόντως στις Βρυξέλλες το Σάββατο με αντιπροτάσεις εκπρόσωποι του Τσίπρα. Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κλ. Γιούνκερ

Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον πρόεδρο Γιούνκερ, ανέφεραν προ ολίγου κυβερνητικοί κύκλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα πρόταση δημοσιονομικού χαρακτήρα αναμένεται να κομίσει η Ελλάδα στην αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Την πρωτοβουλία για τις επαφές με τους άλλους θεσμούς την έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ,  ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι το ΔΝΤ.

Προσθέτουν δε ότι εκπρόσωποι του Έλληνα πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

Οι ίδιες πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά την ύπαρξη οποιουδήποτε «τελεσιγράφου» από το Euroworking Group όπως και την οποιαδήποτε συζήτηση για ελληνική χρεοκοπία.

Κατά πληροφορίες, την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον Ευκλ.Τσακαλώτο και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Χουλιαράκη.

Εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι και σημειώνουν:

Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καταλήγουν στις επισημάνσεις τους οι κύκλοι της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κλ. Γιούνκερ. Στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα