Μαξίμου: Η ΝΔ εκφράζει το 'Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια'

Ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Μέσω Τζανακόπουλου η κυβέρνηση απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση, που είχε κατηγορήσει το Βούτση ότι αμφισβητεί και τη θρησκεία

Για επιστροφή στον παρωχημένο εθνικισμό του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" κατηγορεί το Μαξίμου τη Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στη γαλάζια επίθεση κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση περί αμφισβήτησης της ταύτισης Ορθοδοξίας- ελληνικού κράτους.

"Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τον κ.Βούτση ότι αμφισβητεί και τη θρησκεία με αφορμή δηλώσεις του για την ορθοδοξία και την Ελλάδα.

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του "Πατρίς θρησκεία οικογένεια" και του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"», είχε δηλώσει ο κ.Βούτσης στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως «η επαναφορά συνεχώς μιας ατζέντας η οποία παραπέμπει, σε τελευταία ανάλυση, σε βαθύτατα συντηρητικά αποτυπώματα του παρελθόντος δεν μπορεί να είναι η σημαία της μεταμνημονιακής Ελλάδας».

Στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι Ορθόδοξος ο πρόεδρος της Βουλής είχε σχολιάσει ότι «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε: «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Με ανακοίνωση της η ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Βουλής:

"Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας", αναφέρει ειδικότερα η γαλάζια ανακοίνωση δίνοντας παράλληλα συνέχεια στην κόντρα με τον κ.Βούτση και όσον αφορά στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αλλά και όσον αφορά στην "εισβολή" του Ρουβίκωνα στη Βουλή:

"Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Την ανακοίνωση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταγγέλλοντας ουσιαστικά τη ΝΔ ως ένα κόμμα στο οποίο συναντάται ο νεοφιλελευθερισμός με την ακροδεξιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλάζια τζιχάντ κατά Βούτση

ADVERTISING

SHARE: