Μαξίμου προ-καλεί ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους

Μαξίμου προ-καλεί ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους
Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Εν όψει της ονομαστικής ψηφοφορίας της Πέμπτης μετά την γερμανικής έμπνευσης εμπλοκή, κυβερνητικές πηγές ζητούν από τη ΝΔ να διευκρινίσει ποια στάση θα κρατήσει

Το σχέδιο εγκλωβισμού της Νέας Δημοκρατίας εν όψει της αυριανής ονομαστικής ψηφοφορίας επί των μέτρων για χαμηλοσυνταξιούχους και ΦΠΑ στα νησιά, που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την γερμανικής έμπνευσης εμπλοκή, επιχειρεί να ολοκληρώσει το Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές ζητούν από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει ποια στάση θα κρατήσει στην ψηφοφορία, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λειτουργεί και πάλι ως η πέμπτη φάλαγγα του ΔΝΤ.

Στο Μαξίμου θεωρούν προφανώς πως για την κυβέρνηση η κατάσταση είναι win- win: Είτε η ΝΔ θα ψηφίσει (όπως είχε προαναγγείλει αρχικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης και στη συνέχεια είχε ανακοινώσει επίσημα η αξιωματική αντιπολίτευση, σε ανύποπτο όμως χρόνο προτού ζητήσει “πάγωμα” των μέτρων το Βερολίνο) το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και άρα η κυβέρνηση θα θεωρεί πως έφερε άπαντες στη δική της ατζέντα και πως δε θα υπάρχει πλέον χώρος για κριτική.

Είτε η ΝΔ θα αλλάξει στάση και θα καταψηφίσει ή θα απέχει, δίνοντας στην κυβέρνηση την αφορμή να την κατηγορήσει πως σκέφτεται με μικροκομματικό συμφέρον και δεν ενδιαφέρεται για τους συνταξιούχους, αλλά συντάσσεται με το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Η ΝΔ, για μια ακόμη φορά, συντάσσεται με τους πιο ακραίους από τους δανειστές -με τη φωνή του ΔΝΤ. Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί και πάλι ,ως η πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, που σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία, συντάσσεται και στηρίζει τις πιο ακραίες φωνές.

Ζητιανεύει από τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ, εκλιπαρώντας για εξουσία, αδιαφορώντας για την κοινωνία που υποφέρει. Ο “πρόθυμος” κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο! Στην προσπάθειά του να αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση ζητά ακόμα σκληρότερα μέτρα. Θα μείνει στην ιστορία ως ένας άλλος “Εφιάλτης”. Δεν έχει καταλάβει ότι θα αποτύχει και θα χάσει γιατί ο λαός θα τον κρίνει στο τέλος της τετραετίας. Στα δύσκολα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ταυτιστεί με τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της λιτότητας”, υποστήριζαν ειδικότερα κυβερνητικοί κύκλοι και προσέθεταν:

“Η ΝΔ καλό θα ήταν να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Θα ψηφίσει υπέρ των φτωχών συνταξιούχων και κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου; Θα ψηφίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας της χώρας;”

Τέλος το Μαξίμου συμβουλεύει την ηγεσία της ΝΔ να διαβάσει και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Μοσκοβισί, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), σύμφωνα με τις οποίες “οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα”. “Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα, είναι εντός στόχων και οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες” σημειώνει με νόημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα