Μαξίμου υπέρ Στέλιου Παππά απέναντι στη ΝΔ

Μαξίμου υπέρ Στέλιου Παππά απέναντι στη ΝΔ
Thessaloniki, Greece on May 12, 2017. /, 12 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δεν μπορούν να μιλάνε τα τζάκια για νεποτισμό, υποστηρίζει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, που σαρκαστικά ρώτησε εάν επελέγη με κλήρωση. Αμισθί θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ είχε διευκρινίσει ο Σπίρτζης

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στη Νέα Δημοκρατία απάντησε και το γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού με σχόλιο του, υπερασπιζόμενο το Στέλιο Παππά και αναφερόμενο στην πορεία του επί δεκαετίες στο αριστερό κίνημα.

“Η ΝΔ επιλέγει να επιτεθεί με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο, του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της.

Ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο.

Αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ. Με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή. Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία» που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό”, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

“Με τον ορισμό της διοίκησης του νέου συγκοινωνιακού φορέα της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η προσπάθεια εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας. Οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων που έχουν βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς παρανομίας, διαπλοκής, σκανδάλων, κακοδιαχείρισης του ιδιωτικού πλην κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ, που συντηρήθηκε επί 6 δεκαετίες, όσο διαμαρτύρονται, τόσο περισσότερο εκτίθενται, απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. 

Η υπαγωγή υπό δημόσιο έλεγχο του ΟΑΣΘ είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα δημόσιων συγκοινωνιών για τη Θεσσαλονίκη, προς όφελος των ανέργων, των ΑμΕΑ, όλων των πολιτών,  που όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρούνταν, για  να πλουτίζουν διάφοροι «ημέτεροι».

Όσο για τον ορισμό του Στέλιου Παππά, πρώην προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, στη θέση του προέδρου του υπό εκκαθάριση Οργανισμού, είναι φανερό ότι ο πανικός τους για τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου, δεν μπορεί να κρυφτεί. Άλλωστε, αποτελεί τουλάχιστον ανέκδοτο να μιλάει για οικογενειοκρατία η ΝΔ της οικογένειας Μητσοτάκη, με τη γνωστή στο πανελλήνιο ιστορία νεποτισμού και αξιοποίησης του δημόσιου και τραπεζικού χρήματος, που ξεκινά από τον προηγούμενο αιώνα.”

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είμαστε σίγουροι ότι μεταξύ των εκατοντάδων βιογραφικών που υπεβλήθησαν για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, αυτό του κ. Παππά ήταν το καλύτερο…

Κατά σύμπτωση βέβαια ο κ. Παππάς είναι πατέρας του Υπουργού και στενού φίλου του πρωθυπουργού, κ. Νίκου Παππά».

Υ.Γ. Φανταζόμαστε ότι η επιλογή του κ. Ντίμη Αργυρόπουλου στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ έγινε για να επιβραβευθεί το δημοκρατικό του ήθος. Και αυτό γιατί όλοι θυμόμαστε την προτροπή του σε επίδοξους τρομοκράτες να «φυτέψουν» μια σφαίρα στον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα! »

Η ΝΔ είχε από χθες εστιάσει στη συγγενική σχέση του κ.Παππά με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και αναρωτήθηκε σαρκαστικά εάν η επιλογή έγινε με κλήρωση.

«Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!», ανέφερε σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε στο twitter:

“Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς. Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη… κλήρωση”.

Σε υψηλούς τόνους πέρασε στην αντεπίθεση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφέροντας σε ανακοίνωση του:

“Με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ η κυβέρνηση δεν παίζει. Ας το καταλάβει μία και καλή η ΝΔ και τα χαϊδεμένα της παιδιά.

Στέλεχος με μακρά εμπειρία στα οικονομικά και αγώνες για την κοινωνία και τη δημοκρατία ο Στέλιος Παππάς θα προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του στον οργανισμό. Δεν έχει όρια η χυδαιότητα της ΝΔ.

Ας το καταλάβουν μια και καλή στη ΝΔ, που  κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαϊδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ

Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά.

Ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο,  και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ, θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

Οι χυδαίες επιθέσεις της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της δεν θα ακυρώσουν σε καμία περίπτωση την  απόφαση της κυβέρνησης, να καθαρίσει τη δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο Ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί  χρόνια ολόκληρα, για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της ΝΔ και των εκλεκτών της.

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση της”

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “Πολύ νωρίς για να είμαι εδώ” με τον Αλέξανδρο Κλώσσα, είπε ότι είναι άμισθη θέση, ότι ο Στέλιος Παππάς είναι αξιόλογο στέλεχος με μεγάλη εμπειρία, χρόνια στην αριστερά με αγώνες και ότι έχει χειριστεί ως μέλος του κόμματος και υπεύθυνος αντίστοιχα θέματα.

Ο κ. Παππάς, πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, αναλαμβάνει τη θέση αυτή για τη μεταβατική περίοδο που θα χρειαστεί μέχρι να πάρουν τα ηνία των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης οι δύο φορείς που καθορίζονται από το νέο πλαίσιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού για το ίδιο διάστημα ορίστηκε ο πολιτικός μηχανικός Σάββας Παναγιωτίδης.

Ο ίδιος ο Στέλιος Παππάς σε δήλωση του στην ΕΦΣΥΝ αναφέρει: “Πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά, όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μέχρι το τέλος του 2019. Η ανάθεση αυτού του καθήκοντος σε εμένα είναι σημαντική ευθύνη και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία. Θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα