“Μαύρο” λογαριασμό στο ΚΕΕΛΠΝΟ με συμβάσεις με ΜΜΕ κατήγγειλε ο Πολάκης

“Μαύρο” λογαριασμό στο ΚΕΕΛΠΝΟ με συμβάσεις με ΜΜΕ κατήγγειλε ο Πολάκης
Παύλος Πολάκης Eurokinissi

Ο αν. υπουργός Υγείας μίλησε στην Εξεταστική Επιτροπή για διακίνηση «μαύρου πολιτικού χρήματος» από το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω πληρωμών σε ανύπαρκτες ή περιθωριακές ιστοσελίδες προ των εκλογών του 2015

Στοιχεία με εκατοντάδες κρυφές συμβάσεις που σύναψε το ΚΕΕΛΠΝΟ για την καταβολή ποσών σε ανύπαρκτες ή εντελώς περιθωριακές ιστοσελίδες προ των εκλογών του 2015 αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης καταγγέλλοντας «ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος».

Ο κ. Πολάκης κατέθεσε στοιχεία στη Βουλή τα οποία προέρχονται, όπως είπε, από ανώνυμο αποστολέα και περιλαμβάνουν λεπτομερή στοιχεία σχετικά με 894 συμβάσεις που υπέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας του από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2014. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του είχαν αποκαλύψει μέχρι στιγμής μόνον 150 με Μέσα Ενημέρωσης οι οποίες όμως αντιστοιχίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα στοιχεία του ανώνυμου εγγράφου. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο «μαύρος λογαριασμός» όπως είπε προέρχεται από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποκάλυψε επίσης ότι πολλές από τις συμβάσεις έχουν συναφθεί με ανύπαρκτες ή εντελώς περιθωριακές ιστοσελίδες και κατήγγειλε ότι μέσω αυτών διακινείτο «μαύρο πολιτικό χρήμα». «Εδώ είναι όλη η βρώμα και δυσωδία» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και χαρακτήρισε τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου «διακινητή του μαύρου χρήματος».

Στον κατάλογο των συμβάσεων περιλαμβάνονται συμφωνίες του ΚΕΕΛΠΝΟ με ιστοσελίδες όπως το xamparia.gr, to alatikaipiperi.gr, το velonakaiklοsti.gr, το apospasma.gr, το agriniomandata.gr, το epikairotitanes.gr, to antipoina.gr.

Αντιπαράθεση για διπλοεγγραφές στη μαύρη τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εντωμεταξύ, ο κ. Πολάκης ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τους βουλευτές της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά και Χρήστο Μπουκώρο που υποστήριξαν ότι η μαύρη τρύπα 230 εκ. ευρώ που κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο ΚΕΕΛΠΝΟ οφείλεται σε διπλοεγγραφές από έσοδα προηγούμενων ετών.

Οι βουλευτές της ΝΔ μίλησαν για διπλοεγγραφές ύψους 167 εκ. ευρώ. Ο κ. Πολάκης παραδέχτηκε, πάντως, ότι υπάρχει διπλοεγγραφή σε ποσό 89 εκ. ευρώ αλλά κατηγόρησε την ΝΔ ότι «βρήκε υπερασπιστική γραμμή» σε μια «πασιφανή κλοπή Δημοσίου Χρήματος».

Κατήγγειλε μάλιστα λογιστικές αλχημείες στους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2009 έως το 2013 όπου τα αποθεματικά τη μία χρονιά εμφάνιζαν τις δανειοδοτήσεις και την άλλη όχι τη δανειοδότηση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα