Με 153 «ναι» έναντι 101 «όχι» υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Νοεμβρίου 2009, σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης (Φερεγγυότητα ΙΙ), στα άρθρα 2 και 8 της Οδηγίας 2014/51/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση των Οδηγιών 2003/71/ΕΚ και 2009/138/ΕΚ, και των Κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1060/2009, (ΕΕ) αριθ. 1094/2010 και (ΕΕ) αριθ. 1095/2010, όσον αφορά τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (εφεξής ΕΑΑΕΣ) και της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών, καθώς και στο άρθρο 4 της Οδηγίας 2011/89/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Νοεμβρίου 2011, σχετικά με τη συμπληρωματική εποπτεία των χρηματοπιστωτικών οντοτήτων που ανήκουν σε χρηματοπιστωτικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων και συναφείς διατάξεις της νομοθεσίας περί της ιδιωτικής ασφάλισης".
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Νοεμβρίου 2009, σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης (Φερεγγυότητα ΙΙ), στα άρθρα 2 και 8 της Οδηγίας 2014/51/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση των Οδηγιών 2003/71/ΕΚ και 2009/138/ΕΚ, και των Κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1060/2009, (ΕΕ) αριθ. 1094/2010 και (ΕΕ) αριθ. 1095/2010, όσον αφορά τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (εφεξής ΕΑΑΕΣ) και της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών, καθώς και στο άρθρο 4 της Οδηγίας 2011/89/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Νοεμβρίου 2011, σχετικά με τη συμπληρωματική εποπτεία των χρηματοπιστωτικών οντοτήτων που ανήκουν σε χρηματοπιστωτικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων και συναφείς διατάξεις της νομοθεσίας περί της ιδιωτικής ασφάλισης". EUROKINISSI

Υπερψήφισε μόνο η κυβέρνηση. «Ψηφίζατε σαν το Βούδα τις περικοπές στις συντάξεις και παθιάζεστε τώρα για τα κανάλια» είπε ο Παππάς σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απόντες ο Καραμανλής και ο Σαμαράς

Με τις 153 ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπερψηφίστηκε η τροπολογία που μεταφέρει στη Βουλή την αρμοδιότητα για τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών. «Όχι» ψήφισαν 101 βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και της Χρυσής Αυγής ενώ παρών δήλωσαν 2 βουλευτές του ΚΚΕ. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 44 βουλευτές συμπεριλαμβανομένου και του Κώστα Ζουράρι των ΑΝΕΛ. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε ο ανεξάρτητος Νικολόπουλος.

Τη Δευτέρα αναμένεται να καταβληθεί νέα προσπάθεια συναινετικής συγκρότησης του ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης. Η προσπάθεια αναμένεται να καταλήξει, όμως, σε νέο ναυάγιο αφού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε διαγωνισμό που θα καθορίζει συγκεκριμένο αριθμό αδειών.

Τις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά της διεξαγωγής του διαγωνισμού στηλίτευσε, πάντως, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κλείνοντας την μαραθώνια συνεδρίαση. «Ψηφίζατε περικοπές και χαράτσια σε μισθούς και συντάξεις με την ηρεμία του Βούδα και τώρα εξεγείρεστε με το πάθος του φανατικού γιατί είπαμε ότι θα κάνουμε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» είπε ο κ. Παππάς στρεφόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του κ. Παππά στην κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία πίστωσε ότι κατέβαλε προσπάθεια αντιμετώπισης της διαπλοκής. Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής απείχε από την ψηφοφορία παρά το γεγονός ότι παρακολούθησε τη συζήτηση. Απών ήταν, όμως, και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας εγκρίθηκε και η τροπολογία που καθιερώνει ασυμβίβαστο του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού με πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργούς). Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά ψήφισαν 91 και «παρών» δήλωσαν 12.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παππάς: Ο καημός της ΝΔ είναι να μην υπάρξει αριθμός τηλεοπτικών αδειών

Η ΝΔ καταγγέλλει άλωση των ανεξάρτητων αρχών από την κυβέρνηση

'Πολιτικό τάφο' της κυβέρνησης χαρακτηρίζει ο Βενιζέλος τις τηλεοπτικές άδειες

Γεωργιάδης: Δεν θα γίνει η διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια

ADVERTISING

SHARE: