Με διακομματικό ‘ναι’ σε πολυάριθμα άρθρα ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Με διακομματικό ‘ναι’ σε πολυάριθμα άρθρα ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ
Στιγμιότυπο από την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) - Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. - Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας - Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις». Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είπαν «όχι» επί της αρχής αλλά ψήφισαν δεκάδες διατάξεις. «Παρών» από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. «Όχι» των ΑΝΕΛ στην αποτέφρωση

Με διακομματική πλειοψηφία, παρά τους υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης, υπερψηφίστηκαν τελικά οι περισσότερες διατάξεις του πολυνομοσχεδιου του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει κυρίως εργασιακά θέματα των ΟΤΑ. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης χαιρέτησε την θετική στάση που κράτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία επί των άρθρων παρά τις επικρίσεις που άσκησαν επί της αρχής στην κυβέρνηση για κομματικές διατάξεις και «αχρείαστες προσλήψεις». Ο κ. Σκουρλέτης αντέκρουσε, πάντως, τις εν λόγω αιτιάσεις καταλογίζοντας στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι έστησαν κομματικούς στρατούς και δεν ενδιαφέρθηκαν για τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ο κ. Σκουρλέτης θύμισε, μάλιστα, ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς χαιρέτισαν ως θετικές τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου καθώς ικανοποιούν αιτήματα ετών και χαρακτήρισε «αντικοινωνική» τη στάση της ΝΔ έναντι των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Καταλόγισε, μάλιστα, στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιθυμεί να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα παραδίδοντας το κράτος στους ιδιώτες. 

Στον αντίποδα ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται την επιστροφή στην κανονικότητα ως επιστροφή στις «ανορθόλογες προσλήψεις». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι επιβάλλει σκληρή φορολογίας, «προκειμένου να ακολουθούνται ανορθόλογες επιδοματικές πολιτικές και χαριστικές διατάξεις σε αυτούς που αποτελούν την εκλογική πελατεία και αναφορά του κυβερνώντος κόμματος». «Αυτή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Η επιστροφή, λοιπόν, στις χειρότερες πρακτικές οι οποίες πράγματι αυτές ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την πτώχευση της χώρας» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και η διάταξη για τα ιδιωτικά αποτεφρωτήρια την οποία δεν ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα