Με εσωκομματικές διαφωνίες για τους εφήβους ‘πέρασε’ η ταυτότητα φύλου

Με εσωκομματικές διαφωνίες για τους εφήβους ‘πέρασε’ η ταυτότητα φύλου

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία επί της αρχής. Με σχετική πλειοψηφία, λόγω διαφωνιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, υπερψηφίστηκε η ρύθμιση για την ταυτότητα φύλου των εφήβων

«Ναι» στο νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου με ευρύτατη πλειοψηφία είπε η Βουλή καθώς υπερψήφισαν 171 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι ενώ αντίθετα καταψήφισαν 114 βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή.

Η Βουλή ενέκρινε και το άρθρο 3 το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε εφήβους 15 ετών και άνω να προχωρήσουν υπό προϋποθέσεις σε διόρθωση της ταυτότητας φύλου. Υπέρ του άρθρου 3 ψήφισαν 148 βουλευτές έναντι 124 που καταψήφισαν και 13 που δήλωσαν παρών.

Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν εμφανίστηκε πάντως αρραγής στο άρθρο 3. Το άρθρο καταψήφισε η Γεωργία Γεννιά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απουσίαζαν για λόγους διαφοροποίησης ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε και ο βουλευτής Τάσος Κουράκης  λόγω ασθενείας.

Τη ρύθμιση για τους εφήβους καταψήφισε και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ πλην του Κώστα Ζουράρι που υπερψήφισε και του Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος δήλωσε παρών.

Το άρθρο 3 υπερψήφισε και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα το Ποταμιού καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με διακομματική πλειοψηφία 171 “ναι” έναντι 114 “όχι”. Με ευρεία πλειοψηφία 148 βουλευτών έναντι 124 “όχι” και 13 “παρών” υπερψηφίστηκε το άρθρο για τη διόρθωση φύλου των εφήβων άνω των 15 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα