Με F16 ‘καλωσόρισαν’ οι Τούρκοι τον Κοτζιά

Με F16 ‘καλωσόρισαν’ οι Τούρκοι τον Κοτζιά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ-ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ F-16.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών έφτανε στην Άγκυρα, στον απόηχο των επαφών Τσίπρα στις ΗΠΑ, στο Αιγαίο έβγαιναν τα τουρκικά μαχητικά

Mε 37 παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών στον εθνικό εναέριο χώρο “καλοσώρισε” η Τουρκία τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος από τη Δευτέρα το απόγευμα βρίσκεται στην Αγκυρα.

Το πρωί της Τρίτης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με θέμα τη διεξαγωγή του 5ου Ανωτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δυο χωρών που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσωπικές σχέσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών είναι πολύ καλές και αυτό βοηθάει να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις  σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας όμως είχε μαζί του και το φάκελο των Ευρωπαίων εταίρων πολλοί από τους οποίους ζητούν πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και διακοπή των κονδυλίων, διότι δεν τηρεί τους κανόνες δικαίου και δεν συμμορφώνεται με το κοινό μεταρρυθμιστικό πλαίσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα