Με φόντο την υπόθεση Παπασταύρου συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων

Ο Σταύρος Παπασταύρου στέχος της ΝΔ και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέρχεται από τα γραφεία του ΣΔΟΕ την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015. Ο Στ. Παπασταύρου είχε κληθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". 
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο Σταύρος Παπασταύρου στέχος της ΝΔ και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέρχεται από τα γραφεία του ΣΔΟΕ την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015. Ο Στ. Παπασταύρου είχε κληθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απαντούν στην ανακοίνωση της ΝΔ και ρωτούν εκ νέου ποια η σχέση της συζύγου του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου

Απάντηση σε όσα ισχυρίστηκε η ΝΔ έδωσαν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να υπεκφεύγει με παραληρηματικές ανακοινώσεις και να απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που της έχουν τεθεί.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

“Α. Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξ αιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

Β. Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;

ΥΓ. Επειδή η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε «παρασύστημα», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και το εξής: Τα ιδιωτικά κανάλια απέκρυψαν απόψε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές δραστηριότητες που φέρεται να είχε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου. Σε συνδυασμό με την λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό ονομάζεται Διαπλοκή.

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους”.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη ζητά εξηγήσεις από τη ΝΔ “για όσα αποκαλύπτει το περιοδικό «Επίκαιρα» στο τελευταίο τεύχος του σχετικά με τη συνεταιρική σχέση της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη με τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ” και συμπληρώνει: “Σύμφωνα με το ΦΕΚ με αρ. φύλλου 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, που δημοσιεύει το περιοδικό, ο Σταύρος Παπασταύρου, που μόλις πριν από λίγες ημέρες πλήρωσε πρόστιμο 3,3 εκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει την ποινική δίωξη, καθώς και η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη υπήρξαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών MG Capital Advisor AE από την ίδρυσή της.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει αντί απειλών για φίμωμα του Τύπου να απαντήσει ευθέως στα πολύ σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από όσα δημοσιεύτηκαν:

· Πρόκειται για την εταιρεία που ίδρυσε η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη ή όχι;

· Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία των Μαρέβας Μητσοτάκη - Σταύρου Παπασταύρου δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;

· Σχετίζεται η εταιρεία τους με τις οικονομικές δραστηριότητες του κ. Παπασταύρου για τις οποίες καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ;

Οι Έλληνες πολίτες και βεβαίως οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. δικαιούνται και περιμένουν πειστικές εξηγήσεις”.

Για προσπάθεια «φίμωσης του Τύπου» από τη ΝΔ κάνει λόγο το περιοδικό Επίκαιρα

Με την σειρά τους οι εκπρόσωποι του περιοδικού “Επίκαιρα” ανακοίνωσαν ότι το δημοσίευμα βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα όπως φύλλα της εφημερίδας της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι είναι «αδιανόητο» η ΝΔ να επιδιώκει, «χρησιμοποιώντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς», τη «φίμωση του Τύπου».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το δημοσίευμα των Επικαίρων που αφορά στην εταιρική σχέση της κυρίας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι και του κυρίου Σταύρου Παπασταύρου είναι απόλυτα έγκυρο και αξιόπιστο και βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα, όπως είναι τα ΦΕΚ.

Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει με ανακοίνωσή της, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τη φίμωση του Τύπου και να υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία μόνον όταν λειτουργεί υπέρ της.

Καλούμε οιονδήποτε θεωρεί ότι θίγεται αδίκως από το δημοσίευμα να σπεύσει στη Δικαιοσύνη.

Η δημοσιογραφία οφείλει να είναι ανεξάρτητη και έντιμη και τα Επίκαιρα το έχουν αποδείξει εμπράκτως στη μακρόχρονη πορεία τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Θα σπάσει τη σιωπή του ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με την υπόθεση Παπασταύρου έστω και τώρα;

ADVERTISING

SHARE: