Με γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Με γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με Τσίπρα ο Μητσοτάκης
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Πού θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ στην προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή.

Με κεντρικό αφήγημα ότι η λύση που δόθηκε στο Eurogroup δεν είναι αρκετή για να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει θα παρουσιαστεί σήμερα στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσοντας κατά την προ ημερησίας συζήτηση, την ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής και μιας «μεγάλης τολμηρής φυγής προς τα εμπρός» με μια άλλη πολιτική από αυτή που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τις βολές του κατά του Πιερ Μοσχοβισί ενώ ομαδικά πυρά κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου εξαπολύουν τα τελευταία 24ωρα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι η αντιπαράθεση των δύο πλευρών συνεχίστηκε και εντός της αίθουσας του ευρωκοινοβουλίου όπου ο Πιερ Μοσχοβισί και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είχαν έντονη αντιπαράθεση. Στη ΝΔ αντιτάσσουν στο πανηγυρικό κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν Μαξίμου και Βρυξέλλες για έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το αφήγημα του «κεκαλυμμένου 4ου μνημονίου». 

Στην κατεύθυνση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναφέρει τα ερωτήματα που έχει απευθύνει στον πρωθυπουργό για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών σε αντάλλαγμα τη συμφωνία του Eurogroup σε ότι αφορά τη ρύθμιση του χρέους και την αναστολή της εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις.

Στο Μοσχάτο θα επιμείνουν ιδιαίτερα σε αυτό το ζήτημα καθώς εκτιμούν ότι έτσι θα εντείνουν την πολιτική πίεση στους ΑΝΕΛ που δείχνουν να αδυνατούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση ενώ διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται και για επιθέσεις από την πλευρά του πρωθυπουργού σχετικά με το σκάνδαλο Novartis και τις σχέσεις του με τον Κ. Φρουζή. Χτες μάλιστα για πρώτη φορά υποστήριξε μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα για την ηλεκτρονική αλληλογραφία των δύο ανδρών ότι «συμμετείχα σε μία κοινωνική εκδήλωση, με τον κ. Φρουζή, πολύ πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος της ΝΔ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα