Με Μέρκελ και Ραχόι ο Μητσοτάκης. Το δείπνο με Αβραμόπουλο

Με Μέρκελ και Ραχόι ο Μητσοτάκης. Το δείπνο με Αβραμόπουλο
INTIME NEWS

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ θα έχει διμερείς συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο και πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς και αξιωματούχους της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο Γιουνκερ, ο Μοσκοβισί και ο Σουλτς

Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες όπου έχει ήδη μεταβεί για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Στο επίκεντρο των επαφών του θα βρεθεί φυσικά το προσφυγικό, αλλά και η αξιολόγηση, με τη ΝΔ να έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό, διαμορφώνοντας γραμμή άμυνας έναντι ενδεχόμενων πιέσεων των εταίρων για τη στάση της ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Στόχος του ευρωπαϊκού διημέρου του κ.Μητσοτάκη είναι να καταστεί σαφές στους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ.Μητσοτάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, τον τέως πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσσος Κοέλιο.

Επίσης, θα έχει προηγηθεί σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της Ε.Ε, μεταξύ των οποίων ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μέσω του οποίου κανονίστηκαν και πολλά από τα ευρωπαϊκά ραντεβού του κ.Μητσοτάκη.

Ο κ.Αβραμόπουλος και ο κ.Μητσοτάκης θα δειπνήσουν μάλιστα μαζί απόψε στις Βρυξέλλες και θα έχουν την επίσημη συνάντηση αύριο. Όπως είναι αναμενόμενο στη συζήτηση τους θα κυριαρχήσει το προσφυγικό, με τη Συγγρού να διαμηνύει ότι συντάσσεται με την εθνική προσπάθεια για να σταματήσει κάθε συζήτηση για κλείσιμο των συνόρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αύριο θα συναντηθεί επίσης διαδοχικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, την Επίτροπο Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φερχόφσταντ, τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για τον Ευρωκοινωνικό Διάλογο Βάλντις Ντομπρόβσκις, τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για την Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάινεν, την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρετού.

Την Πέμπτη ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντολ, την Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Φεστάγκερ και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

ADVERTISING

SHARE: