Με τη στήριξη μόνο της συμπολίτευσης ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Με τη στήριξη μόνο της συμπολίτευσης ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ//Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

«Ορισμένοι δυσκολεύονται να ψηφίσουν μέτρα που στηρίζουν τους εργαζόμενους» ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου στηλιτεύοντας την αρνητική στάση της ΝΔ. Οπισθοχώρηση κατήγγειλαν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη

«Ναι» στο νομοσχέδιο για την προστασία των εργαζομένων είπε η Ολομέλεια της Βουλής με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να καυτηριάζει τη στάση της αντιπολίτευσης που δεν υπερψήφισε επί της αρχής τα μέτρα για τους εργαζόμενους.

Η νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας εγκρίθηκε επί της αρχής μόνο με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών». Τη στάση της αντιπολίτευσης στηλίτευσε η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι «ορισμένοι έχουν δυσκολία να ψηφίσουν μέτρα που ευνοούν τον κόσμο της εργασίας». Επίσης καταλόγισε στη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με τη στάση τους απαξιώνουν τα προβλήματα των εργαζομένων. «Απαξιώνετε έναν ολόκληρο κόσμο και τα προβλήματά του γιατί κάθε μια ρύθμιση του νομοσχεδίου απαντά στα προβλήματα των εργαζομένων» τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση.

«Εμείς είμαστε με τον κόσμο της εργασίας» αντέτεινε η κυρία Αχτσιόγλου. «Κάποιους θα τους ξεβολέψουμε» πρόσθεσε στο ίδιο ύφος εξηγώντας ότι εννοεί «όσους παρανομούν, και δεν σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα».

Όλες οι εμβληματικές διατάξεις του νομοσχεδίου είναι εδώ

Η υπουργός Εργασίας απάντησε, εμμέσως, στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι οι δανειστές βρίσκονται πίσω από την απόσυρση δύο διατάξεων του νομοσχεδίου λίγη ώρα προ της ψήφισής του.  «Οι εμβληματικές διατάξεις είναι όλες εδώ» είπε η κυρία Αχτσιόγλου απαντώνας στην κριτική και αναφέρθηκε: α) στην εκ των προτέρων δήλωση των υπερωριών, β) στη δυνατότητα έκδοσης διαταγή πληρωμής σε βάρος της περιουσίας του εργοδότη, γ) στη γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων των εργαζομένων και δ) στην άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας σε εγκλωβισμένους απλήρωτους εργαζόμενους.

Στο 21,2% το ποσοστό ανεργίας

Κλείνοντας την ομιλία της η κυρία Αχτσιόγλου επικαλέστηκε την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το ποσοστό ανεργίας που μειώθηκε περαιτέρω και διαμορφώθηκε στο 21,2% για τον Ιούνιο. Η υπουργός επισήμανε ότι η ανεργία παραμένει υψηλή αλλά τόνισε ότι καταγράφεται πολύ σημαντική και σταθερή μείωσή της στα επίπεδα που υπήρχαν περί τα τέλη του 2011. «Αρχίζουμε και κερδίζουμε το χαμένο έδαφος» επισήμανε και μίλησε για «θετική δυναμική» της οικονομίας.

ΝΔ – Δημοκρατική Συμπαράταξη : οπισθοχωρήσατε !

Στην ψηφοφορία επί των άρθρων τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν σειρά διατάξεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας. Ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης καταλόγισε, όμως, στην κυβέρνηση ότι με την απόσυρση των δύο διατάξεων «οπισθοχώρησε» αφήνοντας υπονοούμενα για εμπλοκή λόγω αντιρρήσεων των δανειστών. Σε αντίστοιχο πνεύμα η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοδουλοπούλου σχολίασε: «όταν μια θετική την αποσύρεις τελευταία στιγμή, κάτι σημαίνει…». «Το νομοσχέδιο ήρθε να μπαλώσει ότι δεν μπαλώνεται» συμπλήρωσε η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα