Με την ομιλία Μητσοτάκη ξεκινά το 10ο συνέδριο της ΝΔ. Live εικόνα

Με την ομιλία Μητσοτάκη ξεκινά το 10ο συνέδριο της ΝΔ. Live εικόνα

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να δώσει πανηγυρικό τόνο στη διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται όμως στον απόηχο των γεγονότων με την ΟΝΝΕΔ

Με σύνθημα “Οξυγόνο για την Ελλάδα” ξεκινά σήμερα το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Το στίγμα του συνεδρίου θα δώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του, με την οποία θέτει ως στόχο να απευθυνθεί στην κοινωνία.

Για αυτό άλλωστε επελέγη ως κεντρικό σύνθημα το «οξυγόνο για την Ελλάδα μας» για να υπηρετήσει τον κεντρικό πολιτικό στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμπυκνώνεται στο αίτημα των εκλογών και την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει επίσης να αφήσει πίσω τα όσα συνέβησαν με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ, τις αποπομπές στελεχών, τις γκρίνιες, αλλά και τις καταγγελίες για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ως προς τη σύνθεση των αντιπροσώπων.

Η ομιλία του κ.Μητσοτάκη πραγματοποιείται στον απόηχο του Eurogroup και ενώ κατατέθηκε πριν λίγη ώρα στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με το σύνολο των προαπαιτούμενων, μεταξύ των οποίων ασφαλιστικό και φορολογικό.

Στην πρώτη σειρά κάθονται οι Κώστας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της ΝΔ με αγκαλιές και χειροκροτήματα. 

Πριν τον πρόεδρο της ΝΔ, μιλά ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων (όπου ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο γαλάζιων στελεχών, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να μη στείλει άλλο στέλεχος του Ποταμιού, αλλά να μιλήσει ο ίδιος), τις ομιλίες των αντιπροέδρων της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, του πρώην προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη, του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα, του κοινοβουλευτικόυ εκπροσώπου Νίκου Δένδια, του εκπροσώπου τύπου Γιώργου Κουμουτσάκου, κομματικών στελεχών και συνέδρων.

Την Κυριακή το ενδιαφέρον στρέφεται στις ομιλίες του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν ο κ.Μητσοτάκης κλείσει τις εργασίες για να ξεκινήσει η ψηφοφορία για τα μέλη της πολιτικής επιτροπής, που θα αναδείξουν νέο γραμματέα, όπως όλα δείχνουν το Λευτέρη Αυγενάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα