Με το βλέμμα στραμμένο στη Θράκη η ΝΔ

Με το βλέμμα στραμμένο στη Θράκη η ΝΔ
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προσυνέδριο Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017. (MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) ευρωκίνηση

Στο μικροσκόπιο της ΝΔ η επίσκεψη Ερντογάν εκεί στον απόηχο των όσων είπε για τη μειονότητα. Από τις αιχμές και την κορύφωση των αντιδράσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην «ειλικρινή συζήτηση» Μητσοτάκη και Ερντογάν

Στο μικροσκόπιο της ΝΔ βρίσκεται η σημερινή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη καθώς στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν ότι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που άνοιξε ο Τούρκος πρόεδρος και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος είναι αυτό της μειονότητας της Θράκης. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το επεσήμανε και στο τετ α τετ που είχε με τον κ. Ερντογάν λέγοντας χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του ότι «στη Θράκη θα πρέπει να βελτιώσει και όχι να διαταράξει τις σχέσεις των δύο χωρών».

Η χτεσινή μέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε από νωρίς με υπαινιγμούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι δεν είχε προετοιμάσει σωστά την επίσκεψη Ερντογάν. Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν κατά το μεσημέρι μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου με τον Προκόπη Παυλόπουλο, με γαλάζιες πηγές να τονίζουν ότι «όσα παρακολουθούμε μέχρι στιγμής δείχνουν ασυγχώρητη προχειρότητα και αδικαιολόγητο έλλειμμα προετοιμασίας εκ μέρους της κυβέρνησης». Μάλιστα προαναγγέλθηκε από το Γιώργο Κουμουτσάκο και «αυστηρή» αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν, ενώ και ο Νίκος Δένδιας μίλησε (Σκάι) ακόμα και για «εθνική και διπλωματική ήττα».

Είναι δε ακόμα πιο χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ άνοιξε νέο μέτωπο με τον υπουργό Εξωτερικών καθώς φρόντισε μέσω πηγών να «υπενθυμίσει» ότι «είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει εγκαίρως την επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της βουλής για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς το αρνήθηκε»

Τελικώς ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν έκανε λόγο για «ειλικρινή συζήτηση» και σε σαφώς ηπιότερους τόνους εν μέσω της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου που θα ολοκληρωθεί σήμερα αρκέστηκε να επισημάνει πως «σε ότι αφορά, την έλλειψη προετοιμασίας, αλλά και τα τελικά αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης, θα τοποθετηθώ μετά το πέρας της, για λόγους που κατανοούν όλοι οι Έλληνες».  

Το κύριο ζήτημα που θέτει η ΝΔ, προσπερνώντας τις απαντήσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Δημοκρατίας, είναι πως ο κ. Ερντογάν με ευθύνη της κυβέρνησης του δόθηκε φόρουμ στη χώρα μας να απευθυνθεί σε ελληνικό ακροατήριο και να εκθέσει τις απόψεις του με τον προκλητικό τρόπο που το έκανε στην έναρξη της επίσκεψής του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα