Με τον Ανδρέα Παπανδρέου συνέκρινε εαυτόν ο Καμμένος

Με τον Ανδρέα Παπανδρέου συνέκρινε εαυτόν ο Καμμένος
Συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017, στην Βουλή, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Κακή στιγμή το Καστελόριζο παραδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας, επιχειρώντας όμως να επιρρίψει την ευθύνη στη ΝΔ που δεν ήλθε. Υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του για τα εθνικά θέματα δεν συνιστούν παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρώτησε "τι θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου"

Στη σκληρή κριτική που δέχεται τόσο για την επίσκεψη στο Καστελόριζο, όσο και για τις απανωτές δηλώσεις του για τα εθνικά θέματα, επιχείρησε να απαντήσει κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι για το πρώτο ευθύνεται η… Νέα Δημοκρατία που δεν ήλθε στο ακριτικό νησί και καταλήγοντας να συγκρίνει εμμέσως πλην σαφώς εαυτόν με τον… Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ.Καμμένος υποστήριξε καταρχήν ότι για την επίσκεψη στο Καστελόριζο “συμφωνήσαμε όλοι στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας” και διευκρίνισε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον παρακάλεσε να συμμετάσχει η αξιωματική αντιπολίτευση στην επίσκεψη. Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του απάντησε ότι εάν δεν είναι επίσημη συνεδρίαση ή επίσκεψη, θα το εξετάσει. Για αυτό και οργανώθηκε, ανακοινώθηκε και ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη, υποστήριξε ο κ.Καμμένος, αν και -όπως προσέθεσε- την προηγούμενη ημέρα με λύπη του ενημερώθηκε από τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο κατά τις εκδηλώσεις για την εορτή της Αγ.Βαρβάρας ότι η ΝΔ δε θα συμμμετείχε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι ο κ.Κουμουτσάκος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του γιατί δεν είχε συνεδριάσει το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής (στο οποίο ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε ως “η επιτροπή στο υπουργείο Εξωτερικών”) και είπε ότι του εξήγησε πως αυτό δεν έχει να κάνει με το υπουργείο Άμυνας, το οποίο είναι στη διάθεση όλων των βουλευτών όποτε ζητηθεί ενημέρωση.

“Έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτή την επίσκεψη, η οποία δε μπορούσε να ακυρωθεί, γιατί αν ακυρωνόταν, θα υπήρχαν άλλου είδους πολιτικές συνέπειες”, υποστήριξε ο κ.Καμμένος, επιχειρώντας έτσι να μετακυλίσει στη ΝΔ την ευθύνη για τις εικόνες των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τους χρυσαυγίτες, στη λογική ότι αυτό δε θα είχε συμβεί εάν είχε έρθει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

“Με τεχνητό πολιτικό οσφάιντ κάποιοι επιχείρησαν να βάλουν μπροστά τους συμμετέχοντες. Δεν κάνουμε εκδηλώσεις εντυπωσιασμού. Εάν υπάρχει βούληση για εθνική γραμμή στο θέμα της εθνικής άμυνας, με την υπερψήφιση από όλα τα κόμματα των διατάξεων του προϋπολογισμού που αφορούν στην άμυνα, την κακή στιγμή που δε συνυπήρχαμε σε αυτή την αποστολή μπορούμε να τη διορθώσουμε”, υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο κ.Καμμένος επιπλέον ισχυρίστηκε ότι οι απαντήσεις του στην Τουρκία δεν είναι ανακοινώσεις που έχουν να κάνουν με δική του εμπλοκή στην εξωτερική πολιτική, αλλά με την προκλητικότητα της γείτονος.

“Αμφισβητούνται 16 ελληνικά νησιά, βγαίνουν βουλευτές και λένε ότι θα κατεβάσουν τις ελληνικές σημαίες από τα νησιά, ο Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης, δεν πρέπει να υπάρχει απάντηση;”, αναρωτήθηκε ο κ.Καμμένος και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (που τον έχει κατηγορήσει για τις δηλώσεις αυτές των τελευταίων ημερών) έθεσε μάλιστα το ερώτημα “Τι θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου;”

Σχολίασε μάλιστα ότι πριν πει ο Ανδρέας Παπανδρέου το “βυθίσατε το Χόρα”, ο Γεράσιμος Αρσένης και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είχαν κάνει αντίστοιχες κινήσεις με τις δικές του σήμερα και είχαν οργανωθεί επισκέψεις στο Καστελόριζο με πρωτοστάτη το ΠΑΣΟΚ.

Σημειωτέον ότι ο κ.Καμμένος έχει θέσει από το 2013 ως στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων του λεγόμενου κάποτε “πατριωτικού ΠΑΣΟΚ” υποδεχόμενος στους ΑΝΕΛ τον Παναγιώτη Σγουρίδη, τον οποιο στο τελευταίο συνέδριο έχρισε αντιπρόεδρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα