Με Βέμπερ απαντά η ΝΔ στο άδειασμα του ΕΛΚ για το Σκοπιανό

Με Βέμπερ απαντά η ΝΔ στο άδειασμα του ΕΛΚ για το Σκοπιανό
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Με δύο tweets του Μάλφρεντ Βέμπερ σε άπταιστα ελληνικά απαντούν στη ΝΔ στον ηγέτη του ΕΛΚ Ντόλ που άδειασε Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Μέσω του επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προσπαθεί η ΝΔ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το κλίμα δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει η απόφαση  του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραπέμψει στις καλένδες τη λύση του Σκοπιανού και να απόσχει η ΝΔ από λύση σ’ αυτή τη συγκυρία.

Με αρκετή ώρα καθυστέρηση από το Μοσχάτο παραπέμπουν σε δύο tweets του Μάλφρεντ Βέμπερ, τα οποία ανήρτησε πριν από λίγα λεπτά και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά και στα οποία ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ εκφράζει την εμπιστοσύνη του στη ΝΔ και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να «βάλει σε τάξη τον κυβερνητικό του εταίρο» για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.



“Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη” έγραψε ο Βέμπερ (ή ο υπεύθυνος του λογαριασμού), κάνοντας μάλιστα μένσιον τον πρόεδρο της ΝΔ και το λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις”, συνέχισε ο Βέμπερ, κάνοντας επίσης μένσιον τον λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία των Σκοπίων έχει επαφές με παράγοντες της ΕΕ και μάλιστα σε καλό κλίμα, προεξάρχοντος του προέδρου της Κομισιόν και στελέχους του ΕΛΚ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ το θέμα για τη ΝΔ προέκυψε όταν ο ηγέτης του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ μίλησε για «παράθυρο ευκαιρίας» και τόνισε «ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα» με το Euractiv στο οποίο έγινε η δήλωση του κ. Ντολ, να επισημαίνει ότι είναι μια αντίθετη με τη ΝΔ θέση μετά και τη συνάντηση Τσίπρα Ζάεφ στο Νταβός.

Τα τιτιβίσματα του Βέμπερ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση: “Ο κ Μητσοτάκης κατάφερε να εξάγει την εσωτερική κρίση της ΝΔ για το ονοματολογικό, μέχρι και στο ΕΛΚ. Συγχαρητήρια.”

Απάντηση Παπαδημούλη σε Βέμπερ

Να πάρει σαφή θέση σχετικά με το όνομα και τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ καλεί τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ο @ManfredWeber στηρίζει την ΝΔ κ τον @kmitsotakis κ όχι τον ΣΥΡΙΖΑ κ τον @atsipras. Λογικό. Για την ουσία όμως, το όνομα κ τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ, τι θέση παίρνει; Συμφωνεί με την δήλωση του επικεφαλής του ΕΛΚ η όχι; Χρωστά μια σαφή κ υπεύθυνη τοποθέτηση. Όχι απλά υπεκφυγές», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης σε ανάρτηση του στο twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα