Μεϊμαράκης: Ως πρόεδρος της ΝΔ δεν είχα συμφωνήσει για ΕΣΡ

Μεϊμαράκης: Ως πρόεδρος της ΝΔ δεν είχα συμφωνήσει για ΕΣΡ
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης Nick Paleologos / SOOC

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ με δήλωση του ξεκαθαρίζει πως όποιες προτάσεις είχε κάνει στο παρελθόν δεν ήταν προσωπικές, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής συνεννόησης, απαντώτας σε όσους λένε ότι είχε συμφωνήσει για ΕΣΡ και δη για το Μορώνη

Με δήλωση του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζει ότι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε συμφωνήσει για το ΕΣΡ και ως Πρόεδρος της Βουλής είχε καταβάλλει προσπάθειες, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των κομμάτων, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση επί προσώπων.

Ο κ.Μεϊμαράκης ειδικότερα στη δήλωση του αναφέρει: «Ως Πρόεδρος της ΝΔ όχι μόνο δεν είχα συμφωνήσει, αλλά ούτε καν είχα συζητήσει με οποιονδήποτε για το ΕΣΡ. Όταν μάλιστα σε συνέντευξη είχα ερωτηθεί, είχα ξεκαθαρίσει δημοσίως ότι το θέμα αυτό θα το συζητούσε και θα ελάμβανε απόφαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, ως Πρόεδρος της Βουλής και ως είχα υποχρέωση, κατέβαλα προσπάθειες –λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των κομμάτων– ώστε να επιτύχω τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις επί προσώπων που διέθεταν τα απαραίτητα κριτήρια.

Κατά συνέπεια, οι όποιες προτάσεις για πρόσωπα δεν ήταν προσωπικές, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής συνεννόησης που υπήρχε».

Τονίζοντας το συλλογικό των όποιων συζητήσεων και αποφάσεων και στις δύο περιπτώσεις, ο κ.Μεϊμαράκης φέρεται να απαντά σε όσους τον φέρουν να είναι πιο συναινετικός στο θέμα του ΕΣΡ, επειδή όπως αναφέρεται ως πρόεδρος της ΝΔ ήταν έτοιμος να έλθει σε συμφωνία και ως Πρόεδρος της Βουλής είχε προτείνει το Ροδόλφο Μορώνη, ο οποίος αποτελεί τη σημερινή πρόταση της κυβέρνησης. Ειδικότερα αφορμή στάθηκε το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα Νέα, το οποιο με αφορμή διαρροή περί συζήτησης του κ.Μεϊμαράκη μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων έκανε λόγο για “παράγκα της κυβέρνησης μέσα στη ΝΔ”.

Καίτοι όπως διευκρινίζουν στο News247 συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη, πράγματι μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε εκφράσει σε συνομιλητές του την αποψη ότι με την τροπολογία που είχε καταθέσει  η κυβέρνηση καταργείται ουσιαστικά η αντισυνταγματική διάταξη του νόμου Παππά και ότι λύση πρέπει να δοθεί ανεξαρτήτως προσώπων, αυτό δε σημαίνει ότι ο κ.Μεϊμαράκης υποστηρίζει να δοθεί οποιαδήποτε ανοχή στην κυβέρνηση, αλλά ότι η ΝΔ πρέπει να καταδείξει πως ΕΣΡ στην πραγματικότητα δε συγκροτείται εξαιτίας της κυβέρνησης, που επιδίδεται σε τακτικισμούς.

Φαίνεται όμως ότι στη ΝΔ και στο περιβάλλον της ηγεσίας υπάρχουν και ορισμένο που υποστηρίζουν μία σκληρή γραμμή από την πλευρά της ΝΔ στο θέμα του ΕΣΡ και βλέπουν με καχυποψία τη στάση του κ.Μεϊμαράκη, ο οποίος έκρινε για αυτό το λόγο σκόπιμο να ξεκαθαρίσει τη θέση του και ειδικότερα πως δεν είχε συμφωνήσει στη συγκρότηση ΕΣΡ, ούτε ήταν προσωπική του πρόταση στο παρελθόν ο κ.Μορώνης.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα