Μετά τις ευρωεκλογές η απολογία Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Μετά τις ευρωεκλογές η απολογία Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Επιτροπή Περιβαλλοντικής Πολιτικής που διεξάγεται σε επίπεδο Υπουργών στο Παρίσι 29-30 Μαρτίου 2012. Στο περιθώριο της Συνόδου, έχει προγραμματιστεί και συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. (EUROKINISSI // ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) ** All rights reserved by Υπουργείο Περιβάλλοντος ** Eurokinissi

Πήραν προθεσμία ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, και τα συγγενικά του πρόσωπα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του αρεοπαγίτη, ειδικού ανακριτή, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία για απολογηθεί μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Το ίδιο χρονικό διάστημα θα απολογηθούν και τα συγγενικά του πρόσωπα, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμέων Σικιαρίδης και Ανδρέας Ρωσσώνης, τα οποία έχουν την ιδιότητα του συμμετόχου (μη πολιτικά πρόσωπα) στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Ειδικότερα, οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών κλήθηκαν και αυτοί σε απολογία από τον κ. Τσαλαγανίδη, αλλά ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας.

Τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει σβήσει από τη λίστα, τα ονόματα των συγγενικών του αυτών προσώπων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα