Μετά το Πάσχα η συζήτηση στη Βουλή για το Μπαλτάκος-gate λόγω Μέρκελ

Μετά το Πάσχα η συζήτηση στη Βουλή για το Μπαλτάκος-gate λόγω Μέρκελ
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Βερολίνο την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013. Η συνάντηση με την Α. Μέρκελ κράτησε μια ώρα και 20 λεπτά. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Μετατίθεται η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση για πρακτικούς λόγους, αλλά και για να μη χαλάσει η ατζέντα

Μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μπαλτάκου, όχι μόνο για πρακτικούς λόγους, αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χαλάσει η θετική ατζέντα της επίσκεψης Μέρκελ.

της Βίκυς Σαμαρά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά τις αντιδράσεις χθες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα το πρωί πως η κυβέρνηση επιθυμεί τη διεξαγωγή της συζήτησης, αλλά για την πραγματοποίηση της “απαιτείται η ταυτόχρονη παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών και δυστυχώς οι υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Προεδρίας καθιστούν αδύνατο τον άμεσο προσδιορισμό της ημερομηνίας”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται λοιπόν να προσδιορίσει την ημερομηνία μετά τη διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το Πάσχα.

Η μετάθεση της συζήτησης εξυπηρετεί και πολιτικά την κυβέρνηση, καθώς θα “σκέπαζε” την επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ που φτάνει την Παρασκευή εν μέσω κλίματος για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και θετικών εξελίξεων στην οικονομία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα έλθει στην Αθήνα για μόλις επτά ώρες, σε μία αστραπιαία επίσκεψη εργασίας όπως και η προηγούμενη, από την οποία όμως η κυβέρνηση προσδοκά σημαντικά μηνύματα στήριξης.

Η κ.Μέρκελ θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Hilton, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά,  θα λάβουν μέρος στις 15.15 σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και στις 16.20 σε φόρουμ με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17.30 η κ.Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα