‘Μεταρρυθμιστική σύμπλευση’ Μητσοτάκη και Θεοδωράκη

‘Μεταρρυθμιστική σύμπλευση’ Μητσοτάκη και Θεοδωράκη
INTIME NEWS

Αναγνωρίζω την αποστροφή σου στο λαϊκισμό, πρέπει να έχουμε διάλογο οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις είπε ο Μητσοτάκης. Χρειάζεται μέτωπο στις τραγελαφικές πρακτικές της κυβέρνησης απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Συστηματικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ ΝΔ και Ποταμιού στην κατεύθυνση της κοινής δράσης των δύο κομμάτων κατά της κυβερνητικής πολιτικής εγκαινίασαν ουσιαστικά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.

Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα που αποτυπώθηκε και στα όσα είπαν μπροστά στις κάμερες οι δύο άνδρες. «Είναι σημαντικό να έχουμε ένα διάλογο οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας και έχω αναγνωρίσει στη συνολική σου προσπάθεια στην αποστροφή στο λαϊκισμό, κάτι για το οποίο και εγώ δίνω ιδιαίτερη σημασία» είπε ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος στο γραφείο του τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «είναι χρήσιμο όχι μόνο για εμάς, αλλά για να αισθανθούν ασφάλεια οι Έλληνες πολίτες ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι παρά τις διαφορές τους να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στον απογοητευμένο λαό μας που φοβάται ότι πηγαίνει από παρακμή σε παρακμή. Υπάρχει άλλος δρόμος ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και θα τα λέμε για όπου συμφωνούμε και όπου διαφωνούμε».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Υπάρχουν και διαφωνίες αλλά συμφωνήσαμε να τα λέμε» με τον κ. Μητσοτάκη. Ερωτηθείς για το τι σημαίνει η «σύμπλευση» για την οποία έκανε λόγο, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «δεν υπάρχει μέτωπο με τη ΝΔ. Υπάρχει μέτωπο με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να σταματήσει η τραγελαφική πρακτική της κυβέρνησης. Αυτός είναι ο κοινός μας αντίπαλος».

Σύμφωνα με τη ΝΔ «από διαφορετική σκοπιά και αφετηρίες υπάρχει σύμπτωση απόψεων με το Ποτάμι στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης και της εξυγίανσης του κράτους καθώς και κοινή εκτίμηση ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι επιζήμια για τον τόπο». Παιδεία, ασφαλιστικό και εκλογικός νόμος όπως επίσης και η συνταγματική αναθεώρηση είναι από τα πεδία που υπήρξε σύγκλιση απόψεων μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωράκη.

Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βλέπει θετικά και τη μείωση του μπόνους για το πρώτο κόμμα στο πλαίσιο της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ από τη ΝΔ η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο τρόπος συνομιλίας των Μητσοτάκη και Θεοδωράκη αναβαθμίζει τον πολιτικό διάλογο καθώς πρόκειται για μια νέα γενιά πολιτικών και είναι κοινός τόπος ο προβληματισμός για την άλωση του κράτους από το ΣΥΡΙΖΑ».

Το όλο κλίμα αναθερμαίνει τη συζήτηση για τη δημιουργία ενός μετώπου πολιτικών δυνάμεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τις δυνάμεις του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που αποτελεί ουσιαστικά και στρατηγικό στόχο της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.  ΄

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης επιχείρησε να κλείσει τη συζήτηση για απορρόφηση του Ποταμιού από τη ΝΔ και επέμεινε στην ανάγκη αυτόνομης καθόδου του στην πολιτική ζωή της χώρας, ωστόσο την ώρα που έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική σύμπλευση με τη ΝΔ έκλεινε την πόρτα στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για δημιουργίας μιας παράταξης ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από ένωση μηχανισμών και στρατών. Αν η κ. Γεννηματά έχει να απαντήσει κάτι στις λύσεις και στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ποταμιού είμαστε έτοιμοι να την ακούσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πάντως αν και οι δύο πλευρές χαρακτηρίζουν πρόωρη κάθε συζήτηση για κομματική συμπόρευση εντούτοις δεν κλείνουν αυτή τη συζήτηση. «Όπως οι πόρτες όλων των κομμάτων, έτσι και οι πόρτες της ΝΔ δεν είναι κλειστές. Υπάρχουν κόμματα με αρχές, με αξίες και κανονισμούς. Δεν υπάρχουν κλειστά κόμματα» λένε πηγές της Λεωφόρου Συγγρού. Πηγές του Ποταμιού επιμένουν ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογικής συμπόρευσης με τη ΝΔ αλλά «κατά περίπτωση συμφωνία στην προώθηση μεταρρυθμίσεων».

πηγή φωτογραφίας: intimenews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα