Μετέβαλε στάση υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια ο Γ. Ουρσουζίδης

Μετέβαλε στάση υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια ο Γ. Ουρσουζίδης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Πρόκειται για το δεύτερο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Δημήτρη Βέττα, ο οποίος αλλάζει γνώμη μετά τις βελτιώσεις που επέφερε στη διάταξη η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου

Τις επιφυλάξεις του για το άρθρο 8 που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ήρε και ο Γιώργος Ουρσουζίδης.

Ο κ. Ουρσουζίδης που είχε πρωτοστατήσει στην κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρση της διάταξης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι ικανοποιήθηκε πλήρως από τις βελτιώσεις που εισήγαγε στο σχετικό άρθρο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και μετέβαλε στάση. «Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με τις βελτιώσεις που έγιναν κατά τη συζήτηση και φυσικά με τη ριζική αλλαγή φιλοσοφίας στο άρθρο 8» τόνισε και σημείωσε ότι στην αρχική μορφή του το άρθρο δεν θα γινόταν αποδεκτό. Ευχαρίστησε, μάλιστα, όλους όσοι αφιέρωσαν χρόνο για να καταθέσουν απόψεις στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με αποτέλεσμα να βελτιωθεί σημαντικά το νομοσχέδιο.

«Το ιερό δικαίωμα στην ευτυχία του παιδιού, ούτως ή άλλως ορίζεται από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έχω εμπιστοσύνη στους κοινωνικούς θεσμούς και στη δικαιοσύνη, που επιτέλους αναλαμβάνουν σημαντικό ρόλο και την ευθύνη που τους αναλογεί» τόνισε ο κ. Ουρσουζίδης και ανέφερε ότι «στην πράξη θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα