Μετωπική στη Βουλή για τις ευθύνες στη Δυτική Αττική

Μετωπική στη Βουλή για τις ευθύνες στη Δυτική Αττική
ΒΟΥΛΗ--ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε κυνική και χυδαία εκμετάλλευση της τραγωδίας από την αντιπολίτευση. Στο στόχαστρο ΝΔ και ΔΗ. ΣΥ η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου

Σε πεδίο διαξιφισμών ως προς τις ευθύνες της τραγωδίας στη Δυτική Αττική έχει μετατραπεί η συζήτηση στη Βουλή για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε 1,4 εκατ. πολίτες, αν αναμονή και της παρέμβασης των πολιτικών αρχηγών.

Το θέμα της τραγωδίας έθεσε πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος σχολίασε επικριτικά ότι «έπρεπε να υπάρξουν 20 νεκροί» για να αναβάλει η κυβέρνηση την κοινοβουλευτική συζήτηση για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος. Στον κ. Λοβέρδο απάντησε σε οξύτατο τόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς ο οποίος χαρακτήρισε «πολιτικά κυνικό και χυδαίο» τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να στηρίξει τα επιχειρήματά του.

ΝΔ: Καλοδεχούμενα τα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ιδίως στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου άσκησε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ξεκαθάρισε πάντως ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την τροπολογία που προωθείται στη Βουλή για τη στήριξη των πλημμυροπαθών. «Τα ρέματα καθαρίστηκαν; Τι ενέργειες έκανε η περιφέρεια όσον αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση;» διερωτήθηκε ο κ. Βρούτσης.

ΔΗ.ΣΥ: «Της πλάκας» η τροπολογία για τους πλημμυροπαθείς, απαιτείται ευρύτερο σχέδιο

Αντίθετα ο Γιάννης Κουτσούκος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε «της πλάκας» την τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγέντων στη Δυτική Αττική και ζήτησε να υπάρξει οργανωμένη συζήτηση και σχεδιασμός για το θέμα. Εξαπέλυσε, όμως, και αυτός ευθεία επίθεση στην Περιφερειάρχη Αττικής. «Έχετε πρεμούρα να προστατέψετε την κυρία Δούρου. Δεν μπορεί να μην έχει ευθύνη η κυρία Δούρου» είπε ο κ. Κουτσούκος απευθυνόμενος στους συμπολιτευόμενους βουλευτές.

Μπαλαούρας: Φταίει η Δούρου για 40 χρόνια ανομίας;

Στους βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που στοχοποίησαν την περιφερειάρχη Αττικής απάντησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας. “Φταίει η Περιφέρεια και η Δούρου για 40 χρόνια ανομίας; Για το μπάζωμα των ρεμάτων και την αποψίλωση των δασών;” διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε απευθυνόμενος στις ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη: “Ουαί ημίν φαρισαίοι υποκριτές !”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα