Μέτρα ίσα με ενάμιση ΕΝΦΙΑ βλέπει η Ν.Δ

Speech by the President of New Democracy, Antonis Samaras, at the general assembly of SEV (Hellenic Federation of Enterprises), Athens, on May 18, 2015 /             , ,  18 , 2015
Speech by the President of New Democracy, Antonis Samaras, at the general assembly of SEV (Hellenic Federation of Enterprises), Athens, on May 18, 2015 / , , 18 , 2015 SOOC

Η Συγγρού εκτιμά ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δε θα στηρίξει μία επώδυνη λύση και επιχειρεί έτσι πρώτον να αποδομήσει εκ των προτέρων ενδεχόμενη συμφωνία και δεύτερον να στρέψει την προσοχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο και όχι στις διαφωνίες εντός της Ν.Δ.

Σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα έντονης δραστηριότητας στο κυβερνητικό στρατόπεδο, στη Νέα Δημοκρατία έκαναν τριήμερο παρακολουθώντας και αναμένοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης από τις οποίες θα κριθεί και η επόμενη γαλάζια ημέρα.

Καθώς τα τελευταία 24ώρα δημιουργήθηκε η αίσθηση περαιτέρω βημάτων προς μία συμφωνία, αλλά και με δεδομένο πως ούτως ή άλλως ο χρόνος πλέον τελειώνει και η διαπραγμάτευση θα πρέπει να καταλήξει είτε σε λύση, είτε σε οριστικό αδιέξοδο, η Συγγρού σπεύδει να αποδομήσει εκ των προτέρων ενδεχόμενη συμφωνία:

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά προβλέπουν ειδικότερα “μέτρα ίσα με ενάμιση ΕΝΦΙΑ” και εκτιμούν ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δε θα στηρίξει μία “επώδυνη λύση”. Με τον τρόπο αυτό βέβαια επιχειρείται να στραφεί η προσοχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο και όχι στις διαφωνίες εντός της Ν.Δ (που εξακολουθούν βεβαίως και υπάρχουν).

Ταυτόχρονα, η εκτίμηση αυτή έχει να κάνει και με την ενδόμυχη ελπίδα της γαλάζιας ηγεσίας για κατάρρευση του σημερινού κυβερνητικού σχήματος και ανάδειξη νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην οποία ο κ.Σαμαράς θα μπορούσε να έχει ρόλο.

Όλα αυτά βέβαια παραμένουν σχέδια επί χάρτου, όσο η συμφωνία εξακολουθεί να είναι στον αέρα. Στη Συγγρού θεωρούν ημέρα εξελίξεων την αυριανή, καθώς την Τετάρτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σημειώνουν ότι “ο χρόνος τελειώνει στις 5 Ιούνη και η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη με το μαχαίρι στο λαιμό”.

Με το όπλο παρά πόδας όμως βρίσκονται και οι διαφωνούντες της Ν.Δ, που ουδόλως πτοήθηκαν απο την απαξιωτική αντιμετώπιση του στενού συνεργάτη του κΣαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος στο Σκαϊ άφησε να εννοηθεί ότι οι μόνοι που θέτουν ζήτημα ηγεσίας είναι εκτός από την κ. Μπακογιάννη, οι κύριοι Δένδιας και Αντώναρος.

Δεν αποκλείεται τέλος αυτή την εβδομάδα και ανάλογα με τις εξελίξεις να συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο της Ν.Δ.

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: