Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ξαναφέρνει την απειλή του Grexit

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το αδιέξοδο στο Eurogroup λέει ο πρόεδρος της ΝΔ καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την εξουσία αν δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση. Τι απαντά το Μαξίμου (Vid)

Στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Eurogroup, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι «έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα βρίσκεται «εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη» προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση «το λογαριασμό θα τον πληρώσουν όχι οι πλούσιοι αλλά οι φτωχοί και μεσαία τάξη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για «απόλυτο αδιέξοδο» της χώρας μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο να μην κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου και καλεί εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πρόωρες εκλογές για να «δώσει την στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «και οι εταίροι μας έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης» ωστόσο εστιάζει στις «καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις» της κυβέρνηση που «οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις» δηλώνοντας από τη μεριά του «έτοιμος» για «να δώσουμε με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας».

Ολόκληρη η δήλωση Μητσοτάκη:

«Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο.

Με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις.

Έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αφήνει την χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη.

Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη.

Η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν.

Όχι μόνο από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα, αλλά και την έλλειψη σχεδίου και προοπτικής, που οξύνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι: Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο κ. Τσίπρας.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο.

Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν.

Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας.

Τώρα! Προτού να είναι πολύ αργά!».

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει στην καταστροφή

Η δήλωση Μητσοτάκη, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης, με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, να αναφέρει ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βιάζεται "να υλοποιήσει την πιο ακραία και αντικοινωνική πολιτική".

" Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει δύο φορές τη μέρα ότι είναι «έτοιμος». Το κάνει είτε για να επαναβεβαιώσει τα διαπιστευτήρια υποταγής του στους θεσμούς, ότι δηλαδή ο ίδιος θα υλοποιήσει τα πάντα «και ακόμα περισσότερα», όπως έχει δηλώσει, είτε για να πείσει τον εαυτό του.

Ωστόσο, αντί να ποντάρει για ακόμα μία φορά στην καταστροφή και να υπεκφεύγει, αφού ομολογεί ότι «σημασία έχει σήμερα να βρεθεί λύση», καλό θα είναι επιτέλους να πάρει ξεκάθαρη θέση: Καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τα παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δις. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος;

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνών διαστάσεων αντιπαράθεση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ με επίκεντρο το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης – όπως και οι ακραίοι των δανειστών - επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία τηρεί κατά γράμμα τόσο τους στόχους του προγράμματος, όσο και τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό.

Ταυτόχρονα, ενώ άπαντες στο Eurogroup αναγνωρίζουν επισήμως την εξαιρετική πορεία των οικονομικών δεικτών και εσόδων, έρχεται να επαναφέρει – εξυπηρετώντας ποιόν άραγε; - τα ανυπόστατα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης φανερώνει την πολιτική του φύση. Από τη μία πλευρά η εμμονή του στην καταστροφολογία και από την άλλη η ανερυθρίαστη προθυμία του να υλοποιήσει την πιο ακραία και αντικοινωνική πολιτική.

Όπως λοιπόν θα μείνουν στα χαρτιά οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ, έτσι θα μείνουν στα χαρτιά και τα λογύδρια του κ. Μητσοτάκη, ως κακή υπενθύμιση ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που αρνείται να συμβιβαστεί με την ιστορική του ήττα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης

ADVERTISING

SHARE: