Μητσοτάκης κατά Λαζόπουλου: Η μητέρα μου ήταν σε αναπηρική καρέκλα και δεν επηρέασε την κρίση της

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ EUROKINISSI

"Με τη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε τα ΑμεΑ", αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερθείς στην αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Χυδαιότητα καταλόγισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον Λάκη Λαζόπουλο, με αφορμή χθεσινή του αναφορά στην αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Έχω μάθει να δέχομαι την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη αυτή και αν είναι. Η χθεσινή, όμως, αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ξεπέρασε κάθε όριο", αναφέρει σε δήλωσή του.

"Η μητέρα μου ήταν, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της", προσθέτει και τονίζει: Ένδειξη πολιτισμού μιας χώρας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες".

"Ο κ. Λαζόπουλος, μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό", καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να ζητήσουν ειλικρινή συγνώμη

Η χτεσινή τηλεοπτική τοποθέτηση του φίλου του πρωθυπουργού Λάκη Λαζόπουλου για την αναπηρία του Βόλφαγκ Σόιμπλε, προφανώς λειτουργεί ως παράδειγμα για το πώς καταπολεμούνται στην πράξη οι παθογένειες των ΜΜΕ.

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όμως παθογένεια, που πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον πιο αυστηρό τρόπο στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, είναι ο ρατσιστικός στιγματισμός της αναπηρίας και της ψυχικής ασθένειας.

Σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να ζητήσουν ειλικρινή συγνώμη. Ο ίδιος ο Λάκης Λαζόπουλος, ο τηλεοπτικός σταθμός που τον φιλοξενεί πρέπει με κάθε τρόπο να επανορθώσουν.

Επίσης είναι προφανές ότι επίσημη θέση οφείλουν να λάβουν τόσο το ΕΣΡ όσο και το μονομελές όργανο που το υποκαθιστά. Ο κύριος Παππάς αντί να μετράει, με το δικό του εναλλακτικό τρόπο, τηλεοπτικά κανάλια ανά την Ευρώπη οφείλει ως επίδοξος επίσημος κρατικός λογοκριτής να καταδικάσει τις χτεσινές ρατσιστικές αναφορές του κύριου Λαζόπουλου.

Εκτός αν κρίνει ότι ο λαϊκισμός, η χυδαιότητα και ο ρατσισμός είναι ένα πρόσφορο μέσο για την πολυπόθητη και πολυδιαφημισμένη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών καναλιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Λαζόπουλος

ADVERTISING

SHARE: