Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός αιώνιας λιτότητας ο Τσίπρας

"Κλείστε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα. Μην επαναλάβετε το ίδιο έργο, το οποίο είδαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015", διαμηνύει ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί ότι καταδικάζει τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγορεί πως διχάζει συστηματικά τον ελληνικό λαό, εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο πρωθυπουργός βάζει τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και δρομολογεί καινούργια μέτρα, περικόπτοντας παράλληλα συντάξεις ενώ αυξάνει και τους φόρους.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας, ο οποίος και έχει καταδικάσει τη χώρα σε φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και οπισθοχώρησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει πως από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον κατηγορεί πως, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στο εσωτερικό ακροατήριο, παίρνει περισσότερα μέτρα, με περισσότερους φόρους και περικοπές σε συντάξεις.

"Εμείς είπαμε, από την πρώτη στιγμή, στον κ. Τσίπρα: «Κλείστε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα. Μην επαναλάβετε το ίδιο έργο, το οποίο είδαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μια συνεχόμενη διαπραγμάτευση με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό ακροατήριο, η οποία οδηγεί πάντα σε περισσότερα μέτρα, περισσότερη λιτότητα, περισσότερους φόρους και περικοπές συντάξεων». Πολύ φοβάμαι ότι σε αυτήν την κατάληξη πάλι πηγαίνουμε με τις τακτικές του κ. Τσίπρα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξούχους, ο κ.Μητσοτάκης εξηγεί: "Στο ζήτημα του επιδόματος, από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε ένα τέτοιο επίδομα. Αλλά προσέξτε. Το επίδομα αυτό δίνεται σήμερα σε συνταξιούχους χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο. Είπαμε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ανάγκη κοινωνικής στήριξης. Μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι που είναι κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Το Κράτος εξακολουθεί και αυξάνει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του, δεν πληρώνει την αγορά, την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας επιλέγει να δώσει αυτό το επίδομα μόνο στους συνταξιούχους, χωρίς μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια. Οι συνταξιούχοι που έχουν πολλά άλλα εισοδήματα, οι ίδιοι έρχονται και λένε ότι εμείς δεν πρέπει να πάρουμε αυτό το επίδομα, γιατί έχουμε και άλλα εισοδήματα. Γιατί λοιπόν γίνεται; Εμείς υπακούμε στη δική μας συνείδηση και ασκούμε πολιτική με γνώμονα το συμφέρον των πολλών Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός, ο οποίος συστηματικά διχάζει την ελληνική κοινωνία, μας βάζει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, δρομολογεί καινούργια μέτρα, περικόπτει συντάξεις και αυξάνει φόρους. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας, είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει καταδικάσει τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και εθνικής οπισθοχώρησης".

Στο ερώτημα δε, γιατί η ΝΔ είχε διαφορετική στάση στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά: "Δεν μπαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι των τακτικισμών της Κυβέρνησης. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι. Και στο ζήτημα του επιδόματος είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την κίνηση χωρίς να έχει κάποια συνεννόηση με τους πιστωτές. Ήταν πολύ εύκολο -ξέρετε- να βρει ένα επίπεδο συνεννόησης με τους πιστωτές και να μπορέσει να δρομολογήσει μία τέτοια παρέμβαση, χωρίς να μπούμε τώρα στη δυσάρεστη -τολμώ να πω- και στην εξευτελιστική θέση να ζητείται, προσέξτε, από τον υπουργό Οικονομικών μια δήλωση μετάνοιας. Διότι αυτό ζητείται αυτήν τη στιγμή. Και έχουν καθυστερήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία τόσο διαφήμισε η κυβέρνηση. Και όλα αυτά γιατί; Για έναν κακό τακτικό χειρισμό του κ. Τσίπρα.

Εμείς είπαμε, λοιπόν, σε αυτό το κάδρο δεν πρόκειται να μπούμε. Για το ζήτημα του ΦΠΑ. στα νησιά, εμείς ήμασταν αντίθετοι στην αύξηση του ΦΠΑ. Αν θα κατηγορηθούμε γιατί συναινούμε στην αναστολή του μέτρου, ας μη γελιόμαστε τώρα, το μέτρο έχει πολύ χαμηλό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Και είναι ένα μέτρο απολύτως απαραίτητο για τα νησιά μας, τα οποία δοκιμάζονται σήμερα από μία πρωτοφανή προσφυγική κρίση. Και να σας πω και κάτι: Δεν υπάρχει και ουσιαστικά κανείς αντίλογος από κανέναν. Για το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά είναι κοινός τόπος ότι το μέτρο αυτό πρέπει να προχωρήσει. Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία διαφορετική άποψη γι’ αυτό".

Επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, αλλά και συμμάζεμα του κράτους. Διευκρινίζει, όμως, πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για «άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης» στην οποία, όπως λέει, αρνείται να συμμετάσχει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές, επισημαίνοντας πως, ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη, θα επιδιώξει την επόμενη μέρα μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν τον ενδιαφέρουν οι προεκλογικές συνεργασίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στα θέματα ασφάλειας και τάξης, επισημαίνοντας πως η εφαρμογή του νόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την οικονομική ευημερία.

Τέλος, με αφορμή τον ένα χρόνο που κλείνει στην προεδρία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η ΝΔ έχει αλλάξει σημαντικά, έχει ανανεωθεί σε πρόσωπα και ιδέες και πως ακούγεται και πάλι στην κοινωνία, με τον κόσμο να την πιστεύει.

ADVERTISING

SHARE: