Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Συντάσσεστε με Σόιμπλε στο Grexit

Debate in Parliament on loans to parties and media , in Athens, on February. 1, 2017  /         &    , 1 , 2017
Debate in Parliament on loans to parties and media , in Athens, on February. 1, 2017 / & , 1 , 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Διερωτήθηκε αν οι δηλώσεις Ξυδάκη για Grexit αποτελούν «ανοησία» ή «σχέδιο δραχμής» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος των μέτρων (Vid)

Το δίλημμα που του απευθύνει στη ΝΔ αν συντάσσεται ή όχι με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές αποδόμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή ξεκαθαρίζοντας ότι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε ότι τα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι υπερβολικά αλλά τόνισε ότι αυτά αποτελούν το τίμημα της αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε ο αποκλειστικός υπεύθυνος που προκαλεί τα νέα μέτρα κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «αυτό είναι το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας σας και της αδυναμίας σας να υλοποιήσετε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση. Ξεκαθάρισε δε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει στην κυβέρνηση να παίξει «στα ζάρια» την τύχη της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε τον κ. Τσίπρα ότι εγκλωβίζει τη χώρα σε επικίνδυνο αδιέξοδο και ότι επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο την «απαγορευμένη συζήτηση» περί Grexit μέσω των δηλώσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν. Ξυδάκη. Χαρακτήρισε μάλιστα «ανοησία» τις δηλώσεις του κ. Ξυδάκη και διερωτήθηκε αν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε κάποιο υπαρκτό εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης για επιστροφή στη δραχμή. «Ποιος συντάσσεται με τον κ. Σόιμπλε; Εμείς ή δικά σας στελέχη που ανασύρουν το ζήτημα της δραχμής;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Επανέλαβε δε το αίτημά του για εκλογές λέγοντας ότι ο τόπος έχει ανάγκη μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει με συνέπεια όλες τις απαραίτητες αλλαγές. «Πρέπει κύριε Τσίπρα να φύγετε μια ώρα αρχύτερα» είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να μην επεξεργάζεται σενάρια δημοψηφίσματος λέγοντας ότι δεν θα συμμετάσχει ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο ελληνικός λαός σε κάτι τέτοιο.

Η νέα διαπλοκή είναι πιο δηλητηριώδης από την παλιά

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαφθοράς κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε την ύπαρξη διαπλοκής στην Ελλάδα αλλά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν επιχείρησε να την καταπολεμήσει αλλά να την ελέγξει. «Επιχειρήσατε να χτίσετε μεθοδικά τη δική σας νέα διαπλοκή που είναι πιο δηλητηριώδης από την παλιά» είπε στην κυβέρνηση. Της καταλόγισε μάλιστα ότι μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής επιχείρησε να στείλει το εξής μήνυμα: «όσοι δεν τα βρουν μαζί μας θα έχουν την τύχη του κ. Ψυχάρη και του ΔΟΛ».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε παράλληλα ότι το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που δεν καταλογίζει ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα αποδεικνύει την αποτυχία της κυβερνητικής προπαγάνδας. Κατήγγειλε αντίθετα την Αυγή για τη συμμετοχή offshore αλλά και για τη δανειοδότησή της με εγγύηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλέστηκε δε τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου για την ύπαρξη «αόρατου χεριού» που προέβη σε παρεμβάσεις στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και κατήγγειλε ότι το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σε μεγάλο μέρος του αποτελεί «λογοκλοπή» από κείμενο του Ομίλου Αριστόβουλου Μάνεσης.

Φωτό: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παρέμβαση Γεννηματά για ανακωχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση 'αμπαλάρει' το επόμενο πακέτο μέτρων με παραμύθια

Παρέμβαση Παυλόπουλου για αποτροπή Grexit ζητά εμμέσως ο Βενιζέλος.

ADVERTISING

SHARE: