Μητσοτάκης: Σήμερα η ΝΔ αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζεται

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα στις 18:30, σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece με τίτλο: «Η Ευρώπη στον απόηχο των γερμανικών εκλογών», στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας. Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα στις 18:30, σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece με τίτλο: «Η Ευρώπη στον απόηχο των γερμανικών εκλογών», στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας. Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ για τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, από όπου και αν προέρχεται, ό,τι και αν ψήφισε τα τελευταία χρόνια. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Ελάτε να αφήσουμε πίσω μας την πόλωση, το διχασμό, την τοξικότητα των τελευταίων ετών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή της συμπλήρωση 43 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας αναφορά τις βασικές ιδρυτικές αρχές της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επισημαίνει ότι «οι ρίζες μας είναι δυνατές στην ελληνική κοινωνία» και «οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «σήμερα, η ΝΔ προχωρά μπροστά. Αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, προσαρμόζεται στην εποχή της. Όπως οφείλει να κάνει κάθε ζωντανός πολιτικός οργανισμός».

Ολόκληρη η δήλωση Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«“Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη”.

Αυτά ανέφερε η ιδρυτική διακήρυξη του Kόμματός μας, την οποία παρουσίασε πριν από 43 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Από τότε πέρασαν πολλά. Το αποτύπωμά μας στην νεότερη ιστορία της χώρας είναι έντονο. Αποκατάσταση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατοχύρωση της θέσης μας στον ευρωπαϊκό πυρήνα, μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πίστη στην ελεύθερη οικονομία, μάχες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Ελευθερία, υγιής πατριωτισμός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία. Πίστη στους Έλληνες και τη δημιουργική δύναμη του λαού μας.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προχωρά μπροστά. Αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, προσαρμόζεται στην εποχή της. Όπως οφείλει να κάνει κάθε ζωντανός πολιτικός οργανισμός.

Και πάνω απ’ όλα, η Νέα Δημοκρατία ενώνει τους Έλληνες.

Απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, από όπου και αν προέρχεται, ό,τι και αν ψήφισε τα τελευταία χρόνια. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Ελάτε να αφήσουμε πίσω μας την πόλωση, το διχασμό, την τοξικότητα των τελευταίων ετών.

43 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας φωτίζει ακόμα το δρόμο μας. Προχωράμε μπροστά και προχωράμε δυνατά. Για να γράψουμε ξανά οι Έλληνες τη δική μας ιστορία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης

ADVERTISING

SHARE: