Μήνυμα προς την Τουρκία από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού θα στείλει ο Αλ. Τσίπρας

Μήνυμα προς την Τουρκία από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού θα στείλει ο Αλ. Τσίπρας
Επίσκεψη του Πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα στην φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "Αδρίας".(Eurokinissi) Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε μια συμβολική κίνηση στον απόηχο του περιστατικού με τον εμβολισμό του σκάφους του Λ.Σ. από την τουρκική ακταιωρό

Μια συμβολική επίσκεψη με ένα σαφές μήνυμα για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο θα πραγματοποιήσει στις 10 το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε με αυστηρότητα ότι γεγονότα, όπως ο εμβολισμός του σκάφους του Λ.Σ. από την τουρκική ακταιωρό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε πλήρη εγρήγορση για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τυχόν προκλητική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας, και σε πολιτικό επίπεδο και σε διπλωματικό και σε διεθνές. «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι στενή παρακολούθηση και ψυχραιμία» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα