Μητσοτάκης: Χρέος μας η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

Μητσοτάκης: Χρέος μας η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών
Εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), με θέμα: "Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας", από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και το Ίδρυμα "Konrad Adenauer", την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη, παρέστη ο πρόεδρος της ΝΔ

Χρέος της ΝΔ είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας -η οποία, όπως είπε, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση- «αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη.

Άλλωστε το Σάββατο στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα εξαγγείλει στοχευμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως υπάρχουν, παρεμβάσεις χωρίς ιδιαίτερο κόστος, οι οποίες σηματοδοτούν την ανάγκη να στηριχθούν από την πολιτεία όσοι επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλες οικογένειες. «Εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε πρωτίστως για λόγους, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε το θέμα δεν αφορά μόνο τους πολύτεκνους, αφορά πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν αποφασίζουν καν να κάνουν το δεύτερο παιδί ή το τρίτο παιδί, ή δεν μπορούν καν να κάνουν το πρώτο.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων απένειμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ το αφιέρωσε στη μητέρα του. «Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για το μετάλλιο, το οποίο θα ήθελα να το αφιερώσω στη μνήμη της μητέρας μου, της Μαρίκας Μητσοτάκη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε σε εκδήλωση το 1992, οπότε τιμήθηκε η μητέρα του.

«Για πρώτη φορά, κατοχυρώθηκε η έννοια της πολύτεκνης μάνας, η ίδια ήταν ευαισθητοποιημένη, ως μητέρα 4 παιδιών και αναγνώριζε, όπως και εμείς αναγνωρίζουμε τη σημασία τού να στηριχθεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα