Μητσοτάκης: Δε χρειαζόταν “πέτσινο γκολ” ο ΠΑΟΚ. Ομολογεί διαπλοκή ο Σαββίδης

Μητσοτάκης: Δε χρειαζόταν “πέτσινο γκολ” ο ΠΑΟΚ. Ομολογεί διαπλοκή ο Σαββίδης
Εγκαίνια των γραφείων της ΟΝΝΕΔ, στους Αμπελόκηπους, απο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο 6 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Συνέχεια στην “κόντρα” με τον επιχειρηματία έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στον τελικό Κυπέλλου. Τι είπε για τους καραμανλικούς. Γιατί υποστήριξε ότι ο Τσίπρας δε μπορεί να εκφράσει το κέντρο.

Νέα επίθεση κατά του επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ομολογία διαπλοκής, ενώ αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, λέγοντας ότι “ο ΠΑΟΚ δε χρειαζόταν πέτσινο πέναλτι”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχει απόλυτη εσωκομματική ηρεμία, ερωτηθείς για τη στάση των καραμανλικών. Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε μπορεί να εκφράσει το μετριοπαθές κέντρο και την πολιτική των επενδύσεων, ενώ έκανε ειδική μνεία στη νίκη Μακρόν στη Γαλλία, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι ο λαϊκισμός θα ηττηθεί και στην Ελλάδα.

“Είδα τον αγώνα (σσ: τον τελικό Κυπέλλου) και στενοχωρέθηκα. Εγώ είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά οχι οπαδός. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Η εικόνα του τελικού ήταν θλιβερή, με ένα ακατάλληλο γήπεδο, ένα ματς που δεν έπρεπε να διεξαχθεί τελικα. Στο γήπεδο ήταν μόνο χούλιγκαν και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Δε θα σταθώ στη διαιτησία, το επισημάνατε κι εσείς.΄Αλλά αυτή η εικόνα δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει πάρει για τα καλά την κατιουσα. Σκεφτόμουν ποιο νέο παιδί, που αγαπά το ποδόσφαιρο, θα θελήσει να δει αυτό το θέαμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια ένα ελκυστικό προϊόν και αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι ομάδες, αλλά και η πολιτεία που για να διεξαχθεί το παιχνίδι σφύριζε αδιάφορα”, είπε ερωτηθείς σχετικά με τον τελικό ΠΑΟΚ- ΑΕΚ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο ραδιόφωνο του Σκάι.

“Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά έχω πάει στην Τούμπα 17 ετών. Ο ΠΑΟΚ μάλλον είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ εφέτος. Άρα δε χρειαζόταν ένα ‘πέτσινο γκολ’ για να κερδίσει”, είπε επίσης ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η όποια παράγκα πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποιο όλοι καθόμαστε ως φίλαθλοι, καθώς το ποδοσφαιρικό προϊόν υπονομεύεται από πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από το ότι δεν μπορούν οικογένειες με παιδιά να πάνε γήπεδο και άρα κόβονται λιγότερα εισιτήρια, από το ότι δε θα μπορούμε να πάμε στο Champions League και άρα λιγότερα έσοδα. Έκανε λόγο για μεγάλη ευθύνη της πολιτείας και των παραγόντων ποδοσφαίρου.

Κληθείς να σχολιάσει εκ νέου τη συνέντευξη Σαββίδη, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι σε μία δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζει δημόσια την άποψη του, υποστήριξε όμως ότι υπάρχει θέμα όταν μία τέτοια συνέντευξη δίδεται τέσσερις ημέρες μετά από μία τροπολογία, που όπως είπε χάρισε 38 εκ ευρώ από πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ με παρέμβαση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πάνου Καμμένου.

“Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις, ούτε εκφοβισμούς, ούτε εκβιασμούς. Η Δημοκρατία χρειάζεται κανόνες και θα επιβληθούν προς όλες τις κατευθύνσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε αναφερόμενος στη δήλωση Σαββίδη ότι ένας επιχειρηματίας χρειάζεται ένα ΜΜΕ:

“Όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι χρειάζονται ΜΜΕ για προστασία. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Αγοράζω ένα μέσο και ασκώ πολιτική πίεση για να μπορώ να εξυπηρετούμαι επιχειρηματικά. Μάλιστα είναι η πρώτη τέτοια δημόσια ομολογία που ακούω”.

Στο ερώτημα εάν ανησυχεί ότι εκτέθηκε στους Πόντιους, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε: “Εγώ εκτέθηκα; Αυτός που εκτέθηκε είναι ο κ.Τσίπρας, τον οποίο έσυρα στη Βουλή για να ομολογήσει ότι ήταν φωτογραφική η τροπολογία για Σαββίδη”.

Είπε επίσης: Όταν αγοράζει κάποιος μία επιχείρηση την αγοράζει έχοντας γνώση των οικονομικών δεδομένων και ο Σαββίδης γνώριζε πολύ καλά τι αγόραζε. Αυτά ρυθμίζονται πριν. Εάν η κυβέρνηση ερχόταν τότε και έλεγε ότι υπάρχει ένα ζήτημα, να το αντιμετωπίσουμε από πρίν, θα έλεγα ότι δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα. Εκ των υστέρων όμως, ρυθμίσεις με ξεκάθαρο πολιτικό αντάλλαγμα να αποκτήσει ο κ.Σαββίδης μέσο για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση, σημαινει ότι θα έχουμε ΜΜΕ με συγκεκριμένη γραμμή που θα αποτελεί το γραμμάτιο του επιχειρηματία προς την κυβέρνηση.”

Χαρακτήρισε επίσης αστείο να ταυτίζεται ένας άνθρωπος με μία έννοια όπως ο ποντιακός ελληνισμός.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για τη διείσδυση του ρωσικού παράγοντα στην Ελλάδα, ο κ.Μητσοτάκης δε θέλησε να κάνει τέτοια αναφορά, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αντιδικεί με κανέναν. “Το ζήτημα προέκυψε επειδή η κυβέρνηση έφερε χαριστική τροπολογία” προσέθεσε και τόνισε: “Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός στη χώρα δε θα το αποφασίσει κανένας κ.Σαββίδης, αλλά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.”

Ο Τσίπρας δε μπορεί να εκφράσει το κέντρο και να φέρει επενδύσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε και στη προσπάθεια Τσίπρα για σύγκλιση προς το κέντρο, στέλοντας μήνυμα σε όσους εντός και εκτός Ελλάδας βλέπουν μία στροφή ΣΥΡΙΖΑ προς το ρεαλισμό των επενδύσεων.

“Και να ήθελε ο Τσίπρας να κάνει στροφή προς το μετριοπαθές κέντρο δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Ούτε μπορεί ο ίδιος, ούτε έχει αυτές τις απόψεις να υπηρετήσει αυτή την πολιτική, ούτε αυτή η πολιτική μπορεί να υιοθετηθεί από το κόμμα του. Εάν θέλει να φέρει επενδύσεις, ευπρόδεκτος να δοκιμάσει. Αυτό είναι το δικό μας γήπεδο. Εμείς πιστεύουμε σε ιδιωτική πρωτοβουλία, λιγότερο κράτος. Ο κ.Τσίπρας δεν είναι σε θέση να υπηρετήσει αυτή την πολιτική. Του πήρε δύο χρόνια πειραματισμών για να καταλήξει ότι αυτή πολιτική είναι μονόδρομος. Οι ίδιοι υπουργοί του βάζουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική, γιατί δεν έχουν διάθεση να την υπηρετήσουν”, είπε.

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε και τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στο Βήμα της Κυριακής και συγκεκριμένα τη δήλωση του ότι ο πρωθυπουργός έχει πλέον μια ευκαιρία να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα: “Όλοι μπορεί να προσβλέπουν ή να φαντασιώνονται ότι ο κ.Τσίπρας μπορεί να υπηρετήσει πολιτική κοινής λογικής, επιτρέψτε μου να διαφωνώ”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ότι ως πρωθυπουργός θα υιοθετήσει ένα πιο μικρό υπουργικό σχήμα με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, λέγοντας ότι στόχος του είναι να πείσει επιτυχημένους ανθρώπους να έρθουν να υπηρετήσουν τη χώρα μέσα από θέση εκτελεστική και όχι κατ ανάγκην κοινοβουλευτική.

Αποκάλυψε ότι ήδη γράφονται από τη ΝΔ σχέδια νόμου και έχουν γραφτεί, εκτιμώντας ότι θα εκπλαγούν ευχάριστα οι Ελληνες πολίτες από το βαθμό προετοιμασίας της ΝΔ για την κυβέρνηση.

Κληθείς με αφορμή την επίκληση της φράσης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τους “τσάμπα μάγκες” από τον Αλέξη Τσίπρα, να σχολιάσει τη στάση των καραμανλικών, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε:

“Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε διευκρινήσεις ότι η φράση αυτή δεν αναφερόταν σε εμένα. Υπάρχει μεγάλη εσωκομματική ηρεμία στη ΝΔ σήμερα και προσήλωση στον κοινό στόχο που είναι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε καλά την επόμενη ημέρα. Τα συλλογικά όργανα συνεδριάζουν συχνά, έχουμε σύσκεψη τομεαρχών κάθε δύο εβδομάδες και τακτικά κοινοβουλευτική ομάδα με δικαίωμα λόγου στους βουλευτές. Είχα πει προεκλογικά ότι δε με ενδιαφέρει μία ΝΔ με μητσοτακικούς, καραμανλικούς, σαμαρικούς. Κάνω πράξη αυτή την επιλογή. Στην αξιοκρατική ΝΔ δε χρειάζεται κανείς τέτοια ταμπέλα για να διακριθεί.”

Υποσχέθηκε αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του Σημείωσε ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι το ένα προς πέντε στις προσλήψεις, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο. Το δημόσιο, υποστήριξε, πρέπει να προσλαμβάνει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό. Έκανε ειδική αναφορά στο προσωπικό του συστήματος Υγείας που με προσωπική προσπάθεια κρατούν όρθιο το σύστημα. «Αντί ο αρμόδιος υπουργός να κάνει χυδαία σόου, καλύτερα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα» ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει περιθώριο για μικρότερο και καλύτερο δημόσιο χωρίς απολύσεις. Για τη μονιμότητα στο δημόσιο, είπε ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος στο δημόσιο τομέα είναι δόκιμος για δύο χρόνια, τώρα όμως δίχως αξιολόγηση όλοι μονιμοποιούνται. Πρέπει όμως να αξιολογούνται και αν δεν είναι κατάλληλοι να μην γίνονται μόνιμοι.

«Αν υπάρχουν ακόμη πολίτες που πιστεύουν στο παραμύθι του εύκολου λαϊκισμού τότε ας μην ψηφίσει ΝΔ, πιστεύω ότι η σιωπηλή πλειοψηφία αυτό θέλει», δήλωσε ενώ αναφερόμενος στη νίκη Μακρόν στις γαλλικές εκλογές είπε: «Ήταν καλή μέρα για την Ευρώπη χθες. Ήταν η νίκη της κοινής λογικής και της μετριοπάθειας, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού και μπορούμε κι εμείς να βγάλουμε συμπεράσματα εδώ στην Ελλάδα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα