Μητσοτάκης: Δεν είναι δεδομένη η συναίνεσή μας για το Σκοπιανό

Μητσοτάκης: Δεν είναι δεδομένη η συναίνεσή μας για το Σκοπιανό
11ο τακτικό εθνικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ελεύθερα τα στελέχη της ΝΔ να υπογράφουν δηλώσεις ακόμα και να παίρνουν μέρος σε συλλαλητήρια για την ονομασία της πΓΔΜ. Οι κόκκινες γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους τομεάρχες της ΝΔ μίλησε για τις κόκκινες γραμμές και διεμήνυσε πως «για μας οι κόκκινες γραμμές είναι τρία στα τρία: σύνθετη ονομασία, erga omnes και αποκήρυξη οποιονδήποτε αιτημάτων των Σκοπιανών που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό», διευκρινίζοντας οι ίδιες γαλάζιες πηγές ότι η αποκήρυξη του αλυτρωτισμού μπορεί να γίνει μόνο με διμερή συμφωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε πως «ουδόλως είναι δεδομένη η συναίνεση της ΝΔ σε μια λύση μόνο για το όνομα». Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε προς τα στελέχη του πως «από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση θα περάσει από θεσμικά όργανα της ΝΔ και η όποια θέση του κόμματος υιοθετηθεί θα τηρηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα» τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Πάντως ως τότε ο κ. Μητσοτάκης ως τότε αφήνει τα στελέχη του ελεύθερα να πολιτεύονται με βάση την προσωπική τους άποψη για το ζήτημα των Σκοπίων καθώς σε ερώτηση βουλευτών για το αν έχει τεθεί ζήτημα απαγόρευσης στη Βόρεια Ελλάδα προς τα γαλάζια στελέχη να υπογράφουν κείμενα ή να πάρουν μέρος ακόμη και σε συλλαλητήρια ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε «καμία απολύτως απαγόρευση-εντολή από πλευράς Μοσχάτου δεν έχει δοθεί στα στελέχη της ΝΔ. Κάθε στέλεχος μπορεί να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα ή και να πάει ακόμη και σε συλλαλητήριο» προσθέτοντας όμως ότι η επίσημη γραμμή της ΝΔ είναι η γραμμή του Βουκουρεστίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα