Μητσοτάκης: Δεν θέλουμε ένα μεγάλο κράτος “πατερούλη”

Μητσοτάκης: Δεν θέλουμε ένα μεγάλο κράτος “πατερούλη”
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι η ΝΔ δε δεσμεύεται από το σχέδιο της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι δε διαβουλεύτηκε με τους φορείς της αγοράς, αλλά ότι συνέταξε το σχέδιο εν κρυπτώ, συνομιλώντας μόνο με τους θεσμούς

Η Νέα Δημοκρατία δε δεσμεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης διαμήνυσε εκ νέου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον

Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά.

Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση ότι συνέταξε το αναπτυξιακό σχέδιο εν κρυπτώ, χωρίς να διαβουλευθεί με τους φορείς της αγοράς, αλλά ότι συνομιλεί μόνο με τους θεσμούς.

Εστίασε δε στην πρόταση της ΝΔ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “ Δε θέλουμε ένα μεγάλος κράτος “πατερούλη” που θα επιβάλλει εξοντωτικές εισφορές και φόρους για να μοιράζει επιδόματα εν είδη κοινωνικής πολιτικής”.

Ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε:

“Το πώς θα ανακάμψει η αγορά των ακινήτων είναι μία αγορά απολύτως καθοριστική για την ανάκαμψη της χώρας.

 Με παραπανω από δύο χρόνια καθυστέρηση καταρτίζει η κυβέρνηση αυτό που η ιδια ονομάζει αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, χωρίς όμως καμία διαβούλευση, χωρίς καμία συζήτηση με τους φορείς της αγοράς. Είναι ένα σχέδιο που το κρατάει κρυφό , μυστικό το συζητάει μόνο με τους θεσμούς  και όχι με τους Ελληνες πολίτες.

 Η ΝΔ έχει ένα συγκροτημένο τεκμηριωμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Σε καμία περίπτωση  εμείς δε δεσμεύομαστε από αναπτυξιακά  σχέδια, τα οποία συντάσσονται εν κρυπτώ και τα οποία ενδεχομένως να αποτυπώνουν και μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτή που πρεσβεύουμε εμείς.

Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη της ελεύθερης αγοράς,πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας , πιστεύουμε στην ανάγκη προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων.Πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις, πιστεούμε στην μείωσης της γραφειοκρατίας, της φορολογίας, στη στήριξη διαφορετικών κλάδων , όπως ο κλάδος των ακινήτων με στοχευμένες δράσεις. Δε θέλουμε ένα μεγάλος κράτος “πατερούλη” που θα επιβάλλει εξοντωτικές εισφορές και φόρους για να μοιράζει επιδόματα εν είδη κοινωνικής πολιτικής. Για εμάς η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι θέσεις απασχόλησης. Περιμένουμε  με ενδιαφέρον να μάθουμε και εμείς ποιό είναι αυτό το περιβόητο  αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης αλλά σε καμία περίπτωση ως ΝΔ δεν δεσμευόμαστε από αυτό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα