Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, η Ελλάδα είναι μία

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, η Ελλάδα είναι μία
Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2018 draft State Budget, in Athens, on Dec. 18, 2017 / . , 18 , 2017 Nick Paleologos / SOOC

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι μπορεί να ενώσει την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί επιτέθηκε στον Τσίπρα με επιχείρημα τη Ζωή και το Λαφαζάνη. Χαρακτήρισε «ψεύτη» και «κωλοτούμπα» τον πρωθυπουργό και «χρήσιμους ηλίθιους» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού που άντλησε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018, ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες, πλούσιοι και φτωχοί.

“Ολο και περισσότεροι Ελληνες ακόμη και αυτοί που δεν ψήφισαν ΝΔ καταλαβαίνουν ότι έχουμε σχέδιο και μπορουμε να ενώσουμε. Δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες οι πατριώτες και οι γερμανοτσολιάδες, οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Η Ελλάδα είναι μία”, είπε ειδικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ, δείχνοντας τη δική του αντιληψη σε αντιδιαστολή με το ταξικό πρόσημο που θέλει να προβάλλει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε αντιδιαστολή με το γενικώς ήπιο κλίμα που επικρατούσε στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη» και «κωλοτούμπα». Εντύπωση, προκάλεσε, όμως ακόμη και στο κοινό της ΝΔ η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναπαραγάγει ακόμη και ύβρεις που είχε εξαπολύσει στο παρελθόν η Ζώη Κωνσταντοπούλου κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και επιχειρήματα του διαπρύσιου υποστηρικτή της επιστροφής στη δραχμή Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής σε πολύ υψηλούς τόνους χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2018 «προϋπολογισμό λιτότητας και φόρων» και ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός είναι «αντιαναπτυξιακός, άδικος και αντιλαϊκός». «Κύριε Τσακαλώτο θυμάστε τι είχε πει ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό κάνετε» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, επικαλούμενος πάντως μία φράση που δεν είχε πει ο διάσημος φυσικός.

Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο αλλά «υβριδικό μνημόνιο»

Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε ταυτόχρονα τόσο το επιχείρημα περί εξόδου από το Μνημόνιο όσο και τα στοιχεία που δείχνουν βελτίωση της ελληνικής οικονομίας. «Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο» είπε και σημείωσε ότι θα υπάρχει «ειδική αυξημένη επιτήρηση» μετά τον Αύγουστο του 2018. Μάλιστα, χαρακτήρισε, «νέο μεγάλο ψέμα» του κ. Τσίπρα την έξοδο από το Μνημόνιο και τόνισε ότι οι υπόλοιπες χώρες που βγήκαν από το Μνημόνιο δεν είχαν τόσο αυστηρό πλαίσιο εποπτείας. «Καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο θα επιτευχθεί χωρίς προειλημμένα μέτρα, χωρίς ασφυκτική επιτήρηση και δέσμευση για υπερπλεονάσματα» ανέφερε. Επικαλέστηκε, μάλιστα, πηγές από την Κομισιόν που μιλούν όπως είπε για «υβριδικό μνημόνιο». Χαρακτήρισε, όμως, «ψέμα» και τα στοιχεία για την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας. «Υπεραπόδοση σημαίνει να πηγαίνει η οικονομία καλύτερα από τις εκτιμήσεις αλλά αυτό δεν συμβαίνει» ισχυρίστηκε κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναθεωρεί κάθε δύο μήνες τους στόχους προς τα κάτω. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η μόνη «καθαρή έξοδος» που υπάρχει θα είναι η έξοδος του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση και ουσιαστικά επανέφερε πάλι το αφήγημα περί πτώσης της κυβέρνησης, μέσα στο 2018.

 Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι οι πολίτες εύχονται να είναι ο Προϋπολογισμός του 2018 ο τελευταίος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποτύχατε δύο φορές και ως αντιμνημονιακοί και ως μνημονιακοί. Τρίτη ευκαιρία δεν θα σας δώσει ο λαός. Αποτύχατε σε όλα» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και καταλόγισε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έγιναν «χρήσιμοι ηλίθιοι» των δανειστών.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε πάντως ότι σκοπεύει να απελευθερώσει την οικονομική ανάπτυξη από τα δεσμά του κρατισμού. «Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται για να προσελκύσουμε τις επενδύσεις που χρειάζεται ο τόπος» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η ΝΔ έχει «ταξικό πρόσημο» και αποτελεί «λαϊκό κόμμα».

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα