Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η μετατροπή του ESM σε νομισματικό ταμείο

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η μετατροπή του ESM σε νομισματικό ταμείο
Event in memory of Konstantinos Mitsotakis at the Concert Hall in Athens, Greece on Sep. 12, 2017. / 12 , 2017. sooc

Για να είναι βιώσιμη η ΕΕ πρέπει να παράγει ευημερία για όλα τα μέλη της και να έχει μηχανισμούς εποπτείας και διαχείρισης κρίσεων τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε παρουσίαση βιβλίου για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Δήλωσε τη στήριξη του στην ατζέντα Μακρόν και Γιουνκερ και αναφέρθηκε στις εκλογές στην Αυστρία

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε τη μετατροπή του ESM σε νομισματικό ταμείο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου «Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: Η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας».

“Για να είναι βιώσιμη η ΕΕ πρέπει να παράγει ευημερία για όλα τα μέλη της και να έχει μηχανισμούς εποπτείας και διαχείρισης κρίσεων. Επιβεβλημένη η μετατροπή του ESM σε νομισματικό ταμείο”, τόνισε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει και προσυπογράφει το μεγαλύτερο μέρος της ατζέντας Μακρόν, όπως και του Γιουνκερ (με τον οποίον θα συναντηθεί την Πέμπτη) καθώς έχουν πολλά κοινά σημεία.

Περιέγραψε την ΕΕ ως «άλλοθι» για την «επιβολή δυσάρεστων μέτρων σε εθνικό επίπεδο», αλλά σημείωσε ωστόσο ότι «υπάρχουν δομικές αδυναμίες στην αρχιτεκτονική της Ευρώπης και της Ευρωζώνης τις οποίες δεν μπορούμε να παραβλέπουμε».

Κατά την εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ «οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ανασυντάσσονται» καθώς «οι ευρωσκεπτικιστές ηττήθηκαν σε πολλές και σημαντικές χώρες της Ευρώπης». Παρόλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις εκλογές της Αυστρίας τόνισε ότι «μας υπενθύμισαν, με την άνοδο της ακροδεξιάς, ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του στείρου εθνικιστικού Ευρωσκεπτικισμού παραμένουν ισχυρές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για «χαμένες ευκαιρίες» λόγω «ιδεοληψίας», «τυχοδιωκτισμού» ή και «ανεπάρκειας» υπογραμμίζοντας ότι «την ώρα που όλη η Ευρώπη καταλάβαινε την ανάγκη χαλάρωσης της λιτότητας, η σημερινή κυβέρνηση με την ανεύθυνη τακτική της όχι μόνο έβλαψε τη χώρα, αλλά έχασε την ευκαιρία βελτίωσης των δημοσιονομικών μας στόχων, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα σε μακρά λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια».

«Η Ελλάδα είναι σήμερα, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της κυβέρνησης, μεταρρυθμιστικά δυσκίνητη, δημοσιονομικά επισφαλής και αναπτυξιακά χωρίς προσανατολισμό» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι «μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και στασιμότητας το ελατήριο της ελληνικής ανάπτυξης μπορεί και πρέπει να εκτιναχθεί. Αν κάτι το εμποδίζει είναι οι αλλοπρόσαλλες επιλογές της σημερινής κυβέρνησης. Οι ιδεοληπτικές αμφιθυμίες στην προσέλκυση επενδύσεων και ιδίως η υπερφορολόγηση».

Στην κατεύθυνση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι το Brain Drain δυσκολεύει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε ότι στις βασικές προτεραιότητες της αυριανής μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης είναι η δημιουργία κινήτρων όπως η μείωση της φορολογίας της εργασίας για την επιστροφή στη χώρα μας χιλιάδων νέων δημιουργικών ανθρώπων και εξειδικευμένων στελεχών που ωθούνται στη μετανάστευση και έχουν εγκαταλείψει τη χώρας μας.

Στη εκδήλωση μιλησαν επίσης ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα