Μητσοτάκης για Κοτζιά: Να με ενημερώσει ο Τσίπρας

Μητσοτάκης για Κοτζιά: Να με ενημερώσει ο Τσίπρας
O Προέδρος της ΝΔ Eurokinissi

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, η απάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει αντίρρηση να ενημερωθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό και ως εκ τούτου στο ραντεβού της επόμενης εβδομάδας τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος θα εκπροσωπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση στο ραντεβού με τον υπουργό Εξωτερικών Νικο Κοτζιά την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κοτζιάς έχει καλέσει σε συναντήσεις τους πολιτικούς αρχηγούς την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και ιδίως στο Σκοπιανό, καθώς αύριο θα έχει την τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ στη Βιέννη με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, σε σχεση με την ενημερωση που ζητησε να κανει ο κ.Κοτζιας στον κ.Μητσοτακη η απαντηση που του εστειλε ο κ.Κουμουτσάκος ειναι οτι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση να ενημερωθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό για οποιοδήποτε εθνικό θέμα. Ως εκ τουτου ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά την επομενη εβδομάδα και ο ΥΠΕΞ θα ενημερώσει δι’ αυτής οδού την αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αρνηθεί το Φεβρουάριο να συμμετάσχει σε άτυπη ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την κατάσταση στο Αιγαίο, κατόπιν της τελευταίας πρόκλησης της Τουρκίας στα Ίμια.

Ο κ.Καμμένος στις 14 Φεβρουαρίου από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη διήμερη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, επικοινώνησε με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Παράλληλα, εξέφρασε τη βούλησή του να ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου θα συμμετέχουν στην 54η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Πηγές της ΝΔ όμως επεσήμαναν πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία άτυπη ενημερωτική συνάντηση που αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο». Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν πως η ΝΔ είχε ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για την κατάσταση στο Αιγαίο παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, και κεκλεισμένων των θυρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα