Μητσοτάκης για Κυπριακό: Κατάργηση κατοχικών στρατευμάτων και εγγυήσεων

Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις συνομιλίες για το Κυπριακό στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία του εκφράζει τις θερμότερες ευχές του στον κυπριακό λαό για ειρήνη, ευημερία και ταχεία ευόδωση των προσπαθειών για μια επανενωμένη πατρίδα, απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον κ. Αναστασιάδη, ότι «η φετινή επέτειος βρίσκει την Κύπρο μας στον απόηχο των συνομιλιών στην Ελβετία, όπου παρά την υπεύθυνη στάση σας και την εποικοδομητική σας συμβολή, δεν κατέστη δυνατό να καμφθούν οι παράλογες και αναχρονιστικές αξιώσεις της Τουρκίας για διατήρηση των κατοχικών της στρατευμάτων και του καθεστώτος εγγυήσεων, η κατάργηση των οποίων αποτελεί απαραίτητο όρο για τη διαφύλαξη της ομαλής και ανεξάρτητης λειτουργίας της επανενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας στο μέλλον».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Κυπριακό, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ως τετελεσμένο τις συνέπειες της κατοχής στην Κύπρο

ADVERTISING

SHARE: