Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν διχάζει ταξικά

Τα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ στο Μενίδι επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επετείου για τα 43 χρόνια από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δημοσίευσε την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος. Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Τα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ στο Μενίδι επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επετείου για τα 43 χρόνια από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δημοσίευσε την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος. Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η ΝΔ είναι μεγάλη λαϊκή παράταξη υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Μενίδι. Τι είπε για τις κοινωνικές ανισότητες και τα 43α γενέθλια της ΝΔ. οι αναφορές του στους πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ

Με μια ομιλία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των 43 γενεθλίων της ΝΔ αλλά και της προσπάθειάς του να απευθυνθεί στα λαϊκά στρώματα –γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε να μιλήσει και στο Μενίδι, μια συνοικία της Δυτικής Αττικής- ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ αλλά ταυτόχρονα επεδίωξε άνοιγμα προς την κοινωνία δηλώνοντας έτοιμος να κυβερνήσει.

«Η ΝΔ είναι έτοιμη. Έχουμε το σχέδιο, τη βούληση και τους ανθρώπους για να προχωρήσουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ζητάμε την ψήφο των πολιτών για να φύγει μια απαξιωμένη κυβέρνηση, αλλά τη θετική ψήφο για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει για την πατρίδα μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μαθαίνουμε από τα δικά μας λάθη και τα λάθη των άλλων. Θέλουμε να μας ακούσουν και να μας ζυγίσουν οι πολίτες. Να μας συγκρίνουν με τα ψέματα κάποιων άλλων και θα δούνε μια απαξιωμένη –ηθικά και πολιτικά- κυβέρνηση από τη μια μεριά και από την άλλη μια ειλικρινή παράταξη που έχει αίσθηση της πραγματικότητας και δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Μια παράταξη που ανοίγεται αλλά πάντα με σεβασμό στην ιστορία μας».

«Η ΝΔ είναι κόμμα ανοιχτό σε όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν και να είναι παρόντες σε ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα. Η ΝΔ η πρώτη και η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Πάνω μας ακουμπούν οι ελπίδες όλων των Ελλήνων. Στη ΝΔ θα δοθεί σύντομα και πάλι η ευθύνη να χαράξει την ιστορία της πατρίδα μας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας «περήφανος που υπηρετώ μια παράταξη με τόσο σημαντική προσφορά στον τόπο» χαρακτήρισε ως την «πιο βαθιά παρακαταθήκη που μας άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλή είναι να κοιτάζουμε μπροστά. Η μεγάλη πρόκληση της ΝΔ είναι να ανοίγει νέους δρόμους. Να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει και να πάμε». Μάλιστα αποτιμώντας το ρόλο της ΝΔ στην πολιτική ιστορία αναφέρθηκε στην «εικόνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να βγαίνει από ένα αεροπλάνο για να λυτρώσει ένα λαό από τα δεινά της δικτατορίας», στην «εικόνα του Γεωργίου Ράλλη να ενσαρκώνει ήθος και ευπρέπεια», στην «εικόνα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να αντιμάχεται στη σκληρή δεκαετία του 80 τον πιο αχαλίνωτο λαϊκισμό», στην εικόνα του Κώστα Καραμανλή που ηγήθηκε », στην «εικόνα του Αντώνη Σαμαρά να καταθέτει όλη τη δύναμη της ψυχής του για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη», ενώ χαρακτήρισε «ευπατρίδη» τον Ευάγγελο Αβέρωφ, «μαχητή» το Μιλτιάδη Έβερτ και «μεγάλο αγωνιστή της παράταξης» το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Επιπλέον δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Παύλο Μπακογιάννη «που έδωσε το αίμα του για τη δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση».

«Χρωστάμε σε όλους όσοι κράτησαν το τιμόνι της παράταξης αλλά πάνω από όλα χρωστάμε στους απλούς νεοδημοκράτες. Στους πολίτες εκείνους που δεν έσπαζαν πεζοδρόμια και βιτρίνες. Που έμαθαν να υπομένουν και να ελπίζουν στην πατρίδα τους. Εσείς είστε η σπονδυλική στήλη της παράταξης. Εσείς μας κρατήσατε όρθιους σε δύσκολες στιγμές όταν διαλύονταν άλλα μεγάλα κόμματα. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας και δεν θα προδώσουμε τα όνειρά σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη πολιτική απάτη που στήθηκε ποτέ σε βάρος του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε ότι «όσοι πιστεύουν αφελώς ότι αυτοί που μας κυβερνούν έπαθαν και έμαθαν ξεχνούν ότι με ψέματα ανέβηκαν και με ψέματα συνεχίζουν». Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε την κυβερνητική ρητορική για «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» σημειώνοντας ότι ο ίδιος «θέλω να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με τους Έλληνες γιατί θέλω να δυναμώσω τη φωνή όλων εκείνων που δεν μπορούν να ακουστούν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ακόμη στην απελευθέρωση του επιχειρηματία Λεμπιδάκη και συνεχάρη την ΕΛΑΣ σημειώνοντας ότι «αυτό που πέτυχε η αστυνομία στην Κρήτη μπορεί να το πετύχει παντού αρκεί ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τόσκας να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της» και υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα εγγυηθεί στην ασφάλεια του απλού ανθρώπου στα Εξάρχεια, το Μενίδι και τον Ασπρόπυργο, στα «άβατα» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τις επενδύσεις λέγοντας ότι «την κοινωνική ανισότητα δεν την πολεμάς στα λόγια, την πολεμάς με πράξεις» και έθεσε ως στόχο στην επόμενη πενταετία να πέσει η ανεργία κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» λέγοντας ότι «τα εισοδήματα τα βελτιώνεις μειώνοντας τους φόρους και όχι τάζοντας χρήματα που δεν υπάρχουν». Στην κατεύθυνση αυτή μίλησε για «συμμάζεμα του κράτους» υποστηρίζοντας ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σύμμαχοι σ’ αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι πελάτες. Θα αξιολογούνται και πρέπει να αισθάνονται ότι θα επιβραβεύεται η προσπάθειά τους. Αυτοί που δεν θέλουν την αξιολόγηση είναι αυτοί που λουφάρουν και αυτοί είναι μειοψηφία».

ADVERTISING

SHARE: