Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει το κόστος των δύσκολων αποφάσεων

ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Οι εκλογές είναι η λύση στο πρόβλημα της χώρας καθώς όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ το καμίνι της εξουσίας έλιωσε τις φαντασιώσεις του λαϊκισμού. Στήριξη σε Αναστασιάδη για το Κυπριακό, τι είπε για προσφυγικό και ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στο σκηνικό «τεχνητής», κατά το Μοσχάτο, σύγκρουσης με το ΔΝΤ που διαμορφώνει η κυβέρνηση και μπροστά στην αβεβαιότητα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε την ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου και να προωθήσει τις δύσκολες, όπως είπε, αποφάσεις, αναλαμβάνοντας το όποιο βραχυπρόθεσμο πολιτικό κόστος.

«Οι εκλογές σήμερα δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο. Είναι η λύση στο πρόβλημα του τόπου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του το Ελληνοαμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι εκλογές «είναι η λύση γιατί, σε αντίθεση με το τι έγινε το 2015, σήμερα υπάρχει μια ισχυρή μεταρρυθμιστική δύναμη, που είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου. Με σχέδιο που απορρέει από ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιών, αρχών και θέσεων. Με θέληση να αναλάβει το όποιο βραχυπρόθεσμο κόστος δύσκολων αποφάσεων. Με αυτογνωσία να μάθει από τα λάθη της και να ενώσει την σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων σε ένα πρόσταγμα εθνικής ανάταξης».

«Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει βίαια», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ο κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά. Η χώρα είναι έτοιμη, παρά τις μεγάλες δυσκολίες να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και ηττήθηκε στην πράξη. Το καμίνι της εξουσίας έλιωσε τις φαντασιώσεις των επίδοξων διαχειριστών της και αποκάλυψε την πολιτική τους γύμνια. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ως χώρα μια νέα αρχή. Να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν. Δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη. Και στο τέλος αυτού του ταξιδιού θα μπορούμε να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια. Και να του πούμε πως οι θυσίες του δεν ήταν μάταιες, πως τα καταφέραμε όχι απλά να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Καταφέραμε να τη βάλουμε σε μια νέα πορεία για την οποία τα παιδιά μας θα είναι περήφανα. Θα έχουμε κερδίσει τη μάχη της δικής μας γενιάς».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις τρεις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της ΝΔ για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση που είναι: η αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής με σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών και στοχευμένη μείωση κρατικών δαπανών, η αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών και η προώθηση ενός μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων εντάσσοντας σ’ αυτές τις μεταρρυθμίσεις και την«απελευθέρωση της ανώτατης εκπαίδευσης από τα δεσμά του κρατισμού».

Σταθερή η στήριξη της ΝΔ στον Κύπριο πρόεδρο

Για τα εθνικά θέματα, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Τουρκία. Αλλά και η Τουρκία θα πρέπει να έχει την ίδια επιδίωξη. Να επιθυμεί σταθερές φιλικές σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με την Ελλάδα. Θεμελιώδεις βάσεις για τέτοιες σχέσεις είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των διεθνών συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, δυστυχώς δεν κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Κι αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Πόσο μάλλον που την ίδια στιγμή το Κυπριακό είναι σε μια κρίσιμη καμπή. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά τη σταθερή στήριξή μας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό».

Σε ότι αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και υπογράμμισε: «Αν ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά να δει τις επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ας επισκεφθεί και τη Λέσβο και τη Χίο. Γιατί στα νησιά αυτά ξεχειλίζει η οργή για την κυβερνητική ανικανότητα στην καθημερινή διαχείριση των επιπτώσεων του προσφυγικού. Όταν εμείς ζητούσαμε διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους δευτέρους, ο κ. Τσίπρας επέμενε στις ιδεοληψίες του. Και όταν επισημαίναμε ότι η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό καθυστερεί αδικαιολόγητα, ο κ. Τσίπρας επέρριπτε τις ευθύνες αλλού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: