Μητσοτάκης: Η υπόθεση Novartis παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης

Μητσοτάκης: Η υπόθεση Novartis παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης
Dimitris Papamitsos

Για τοξικό περιβάλλον, στο οποίο η ΝΔ πρέπει να αμυνθεί σε μία υπόθεση που παίρνει τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ από την Εύβοια όπου περιοδεύει

Για πολιτική δίωξη κατά της ΝΔ από την κυβέρνηση μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το σκάνδαλο της Novartis, θέλοντας να σημάνει το σύνθημα της πανστρατιάς στα γαλάζια στελέχη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που πραγματοποιεί περιοδεία στην Εύβοια ανέφερε σε συνομιλία του με πολίτες: «Εμένα με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να ενώσω τους Έλληνες μιλώντας για το μέλλον, παρά να τους διχάσω μιλώντας για το παρελθόν. Και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη. Και δυστυχώς, σε ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό περιβάλλον, έχουμε την υποχρέωση ως Παράταξη από την μία να αμυνθούμε απέναντι σε σκευωρίες και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης, αλλά από την άλλη να μιλήσουμε και για το μέλλον. Κυρίως για τη νεότερη γενιά. Και κυρίως για αυτούς οι οποίοι σήμερα, βλέποντας όλο αυτό το τοξικό κλίμα, γυρίζουν το βλέμμα μακριά από την πολιτική και κάποιοι επιλέγουν να φύγουν και από την Πατρίδα μας. Άρα, καλή και απαραίτητη η αυτοκριτική για το παρελθόν. Χρήσιμη και για εμάς για να γίνουμε καλύτεροι. Όμως, το διακύβευμα δεν είναι αυτό πια».

Στο πλαίσιο αυτό της «σκευωρίας» και της «πολιτικής δίωξης» όπως χαρακτηρίζει το Μοσχάτο το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης Novartis, εντάσσεται κατά τη ΝΔ και το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να φρενάρει την έκφραση δημόσιας αμφισβήτησης του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη από γαλάζιους βουλευτές, λίγες μέρες πριν έρθει στη βουλή η συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ήδη μια μέρα πριν τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος είχε ζητήσει την παραίτηση Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία της ΝΔ μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το σκάνδαλο της Novartis, γεγονός που προβλημάτισε ιδιαίτερα, αν δεν θορύβησε κιόλας το Μοσχάτο και την ηγεσία της ΝΔ.

Πέραν των ψιθύρων στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ σειράς γαλάζιων βουλευτών που είναι της άποψης ότι θα πρέπει ο κ. Γεωργιάδης να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος του κόμματος για να διευκολύνει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σειρά άλλων κορυφαίων στελεχών και βουλευτών της ΝΔ τις τελευταίες μέρες έχουν αποφύγει τις δημόσιες εμφανίσεις προκειμένου να μην κληθούν να σχολιάσουν τις εξελίξεις με το σκάνδαλο της Novartis.

Μάλιστα το γεγονός αυτό το παραδέχονται και κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ, που εκτιμούν ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει τις επόμενες μέρες όσο γίνονται γνώστες του περιεχομένου της δικογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αν όχι προς το τέλος της εβδομάδας αμέσως μετά το τριήμερο της αποκριάς, σε κάθε περίπτωση πριν από τη συζήτηση στην ολομέλεια για την προανακριτική επιτροπή.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά και την κίνηση Μητσοτάκη να διαγράψει τον Ευάγγελο Αντώναρο το Σάββατο το βράδυ ξέκοψε κάθε συζήτηση για παραίτηση με δική του πρωτοβουλία. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με συνέντευξή του στο ΑΠΕ απαντά κατηγορηματικά όχι στο αν προτίθεται να παραιτηθεί έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση και προσθέτει ότι «εάν ο καθένας παραιτείται επειδή κάποιος ψευδομάρτυρας τον κατηγορεί, θα μπορεί ο πολιτικός αντίπαλος να οδηγεί σε παραίτηση όποιον τον ενοχλεί».

Εν τω μεταξύ από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή διαβεβαιώνουν ότι οι απόψεις Αντώναρου είναι προσωπικές ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης γνωστοποίησε σήμερα ότι είχε την Παρασκευή το πρωί συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της βουλής ανέφερε ότι η άποψη Καραμανλή είναι «άπλετο φως για όλους και για όλα» καθώς και ότι συμφωνεί με τη διαγραφή του κ.Αντώναρου, αλλά διαφωνεί με τη διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα