Μητσοτάκης-Λεβέντης: Μεταρρυθμίσεις πέρα από τα μνημόνια

Μητσοτάκης-Λεβέντης: Μεταρρυθμίσεις πέρα από τα μνημόνια
Meeting between the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis and the the leader of the Centrists Union Party Vasilis Leventis, in Athens, on April 5, 2017 / , ,5 2017. Nick Paleologos / SOOC

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έπεισε ότι δεν έχει σχέση με τον πατέρα του δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης πλέκοντας το εγκώμιο του προέδρου της ΝΔ ενώ εμφανίστηκε έτοιμος για μετεκλογική συνεργασία. Τι είπαν για την εφαρμογή των μέτρων και το χρόνο των εκλογών

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε η συνάντηση Μητσοτάκη και Λεβέντη δείχνοντας πως τα δύο κόμματα βρίσκονται σε διαδικασία χτισίματος μεταξύ τους γεφυρών επικοινωνίας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μετά την εκλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προεδρία της ΝΔ, συνάντηση των δύο ανδρών, ενώ όπως όλα δείχνουν περίσσεψαν και οι φιλοφρονήσεις μεταξύ των δύο αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποδέχτηκε τον κ. Λεβέντη υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι «η γενιά μας από τα γεγονότα του 65 ήταν πληγωμένη από την οικογένεια Μητσοτάκη και είχε έναν αρνητικό ηλεκτρισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έπεισε ότι είναι Κυριάκος και όχι γιος του Μητσοτάκη».

Στην εφ’ όλης της ύλης συνάντηση των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκαν η «σημαντική υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών» και οι «βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης» που έχουν ως αποτέλεσμα το «κλίμα αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία». Οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν ότι είναι «δυσβάσταχτο το κόστος» που «πληρώνουν οι πολίτες από την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Λεβέντης συμφώνησαν στην ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία, οι οποίες όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ θα υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο και θα επεκτείνονται σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και βαθύτατων τομών στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Στη ΝΔ κρατούν τα θετικά αυτής της συνάντησης ωστόσο φαίνεται να είναι περισσότερο συγκρατημένοι σε σχέση με τους ενθουσιώδεις τόνους που διέκριναν τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να κάνει λόγο για «νέο φιλικό πολιτικό κύκλο» που ανοίγει ανάμεσα σ’ αυτόν και την οικογένεια Μητσοτάκη. Μάλιστα ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε έτοιμος να στηρίξει μια κυβέρνηση Μητσοτάκη εφόσον υπάρχει προγραμματική συμφωνία αν και εξέφρασε και κάποιες αντιρρήσεις για τη δημιουργία αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ακόμα και αν ψηφιστούν τώρα τα μέτρα και κλείσει η αξιολόγηση η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει ενώ, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Λεβέντη, ο πρόεδρος της ΝΔ προσδιορίζει το χρόνο των εκλογών και την κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα στο τέλος του 2017 με αρχές του 2018.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα