Μητσοτάκης: Να στηθεί μία κάλπη και όχι δέκα στην Προανακριτική για Novartis

Μητσοτάκης: Να στηθεί μία κάλπη και όχι δέκα στην Προανακριτική για Novartis
Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, Greece on Jul. 12, 2017. / 12 , 2017. Sooc

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι το κόμμα του σε κάθε περίπτωση θα πει «ναι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την συγκρότηση της προανακριτικής

Να στηθεί μία μόνο κάλπη στη μυστική ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας για τους 10 εμπλεκόμενους στη δικογραφία της Novartis ζητεί η ΝΔ όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συντάκτες – αμέσως μετά την ομιλία που απεύθυνε στην ΚΟ της ΝΔ-  ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι με βάση την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει να στηθεί μια μόνο κάλπη και για τους 10 πολιτικούς. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το κείμενο της πρότασης θέτει ερωτήματα προς διερεύνηση στην Προανακριτική και δεν απαγγέλλει κατηγορίες και γι’ αυτό η κάλπη θα πρέπει να είναι μία. Πάντως ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα από το πόσες κάλπες θα στηθούν η ΝΔ θα πει «ναι» στη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Έδωσε, επίσης, έμφαση στην ανάγκη να καταθέσουν κατ’ αντιπαράσταση οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι 10 εμπλεκόμενοι. Άσκησε, παράλληλα, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της λέγοντας ότι υπάρχει ζήτημα «ποιότητας» της Δημοκρατίας και κατήγγειλε ότι αυτή η «τοξικότητα» έχει συνέπειες στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι την εποχή που η ΝΔ μείωνε ως κυβέρνηση τη φαρμακευτική δαπάνη εκείνος ως αρχηγός της αξιωματικής δαπάνης «ήταν πάνω στα κάγκελα» για να σταματήσουν οι περικοπές. Παραδέχτηκε, όμως, όπως έκανε και στην ομιλία του στην ΚΟ ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα υπερτιμολογήσεων στην υπόθεση Novartis.

Δεν έχω να συζητήσω τίποτα με Καμμένο για τα ελληνοτουρκικά

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν επιθυμεί να συνομιλήσει με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. «Δεν έχω να συζητήσω τίποτα με τον κ. Καμμένο. Αν έχει πει να μου πει κάποιος κάτι είναι ο πρωθυπουργός» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα